Η Κίνα καταδικάζει την ανευθυνότητα των ΗΠΑ σε ενάμισι λεπτό

Once Upon a Virus...
Once Upon a Virus...

Το “Unce Upon a Virus” είναι η απάντηση της Κίνας για όσα κατηγορείται και η κριτική μιας κακής διαχείρισης της κρίσης του κορονοϊού εκ μέρους των ΗΠΑ.

Συνεχίζει η διαμάχη ΗΠΑ – Κίνας για τον νέο κορονοϊό, με την Κίνα αυτή τη φορά να εξαπολύει πυρά εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, με αφορμή την ανευθυνότητα που επέδειξαν όσον αφορά το ζήτημα της προετοιμασίας και της διαχείρισης της πανδημίας.

Στο animation με τίτλο “Μια φορά και έναν ιό”, δύο φιγούρες lego εκπροσωπούν τα δύο κράτη. Ένας Κινέζος πολεμιστής και το Άγαλμα της Ελευθερίας λογομαχούν, ενώ παρουσιάζονται αναδρομικά τα όσα έλαβαν χώρα από την αρχή της πανδημίας.

Από την πλευρά της η Κίνα υποστηρίζει πως είχε ενημερώσει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τα ιδιαίτερα περιστατικά πνευμονίας αλλά και για την αναγνώριση του ιού τον Ιανουάριο. Από τη μεριά τους οι Αμερικανοί παρουσιάζονται να διαστρεβλώνουν και να αντικρούουν συνεχώς τις ρήσεις των Κινέζων.

Το βίντεο κλείνει με το Άγαλμα της Ελευθερίας να υποστηρίζει πως “Έχουμε πάντα δίκιο, παρ’ όλο που αυτοαναιρούμαστε” και τον Κινέζο πολεμιστή να απαντά περιπαικτικά “Αυτό αγαπώ σε εσάς τους Αμερικανούς, την επιμονή σας”.

Το βίντεο δημοσιεύθηκε την Πέμπτη από την Κινεζική Πρεσβεία στη Γαλλία.