Η μεγαλύτερη ταχύτητα Ίντερνετ στον κόσμο – 44.2 terabyte το δευτερόλεπτο

Η μεγαλύτερη ταχύτητα Ίντερνετ στον κόσμο - 44.2 terabyte το δευτερόλεπτο
Η μεγαλύτερη ταχύτητα Ίντερνετ στον κόσμο - 44.2 terabyte το δευτερόλεπτο

Στην Αυστραλία ερευνητές έφθασαν την μεγαλύτερη ταχύτητα Ίντερνετ παγκοσμίως, με δυνατότητα λήψης 1000 ταινιών υψηλής ευκρίνειας το δευτερόλεπτο.

Η μεγαλύτερη ταχύτητα Ίντερνετ καταγράφηκε στην Αυστραλία, με τα δεδομένα να φθάνουν τα 44.2 τεραμπάιτ το δευτερόλεπτο. Το παγκόσμιο ρεκόρ έγινε από μια ομάδα ερευνητών από τα πανεπιστήμια Monash, Swinburne και RMIT της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με το independent, οι ερευνητές κατάφεραν να φθάσουν αυτήν την εντυπωσιακή ταχύτητα που μπορεί να φέρει τη επανάσταση στη τεχνολογία του Ίντερνετ, με την χρήση μιας κοινής οπτικής ίνας.

Η μεγαλύτερη εμπορική ταχύτητα αυτήν την στιγμή στον κόσμο ανήκει στην Σιγκαπούρη με ταχύτητα λήψης 197,3 megabit ανά δευτερόλεπτο, ταχύτητα αρκετά μικρότερη από αυτή των ερευνητών.

Στην Αυστραλία η μέση ταχύτητα λήψης είναι 43,4 mbps, 1 εκατομμύριο φορές χαμηλότερη από τις ταχύτητες που επιτεύχθηκαν σε αυτήν την επιστημονική δοκιμή.

Οι ερευνητές σε συνέντευξή τους στο Independent δήλωσαν πως ο κορονοϊός έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ταχύτητα του διαδικτύου παγκοσμίως.

Ήδη μεγάλες εταιρίες όπως η Netflix και Youtube έχουν αναγκαστεί να ρίξουν την ανάλυση των βίντεο, ταινιών τους για τους χρήστες ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στη ταχύτητα.

Η εφαρμογή της συσκευής micro-comb, που δοκίμασαν οι ερευνητές, θα ανακουφίσει αυτό το πρόβλημα, σύμφωνα με τους ίδιους.

Μια επιπλέον διευκόλυνση που θα προσφέρει αυτή η συσκευή αφορά τα ζητήματα χωρητικότητας που θα προκύψουν τα επόμενα χρόνια.

Αυτό θα συμβεί λόγω της τεχνολογίας 5G που τίθεται σιγά σιγά σε χρήση, των οχημάτων που είναι αυτό-οδηγούμενα αλλά και πολλών άλλων τεχνολογιών που απαιτούν την γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Λόγω των νέων αναγκών λοιπόν, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι θα κριθεί αναγκαία η χρήση της νέας τεχνολογίας που εφηύραν η οποία θα παρέχεται σε μικρό μέγεθος και κόστος, θα βοηθά στη μείωση χώρου και ενέργειας και θα αυξάνει τη απόδοση της ταχύτητας του διαδικτύου.

Η συσκευή micro-comb είναι επίσης συμβατή με την υποδομή οπτικών ινών που υπάρχει ήδη.