Οι μοναδικές παραλίες στο Αμμούδι του νότιου Ρεθύμνου | ΦΩΤΟ

Γαλαζοπράσινα νερά και φανταστική χοντρή λευκή άμμος.
Οι μοναδικές παραλίες στο Αμμούδι του νότιου Ρεθύμνου - Γαλαζοπράσινα νερά και φανταστική χοντρή λευκή άμμος.

Το Αμμούδι είναι ένα σύμπλεγμα κόλπων που βρίσκεται 32 χλμ νοτίως του Ρεθύμνου και 4 χλμ ανατολικά του Πλακιά. Για να έρθετε εδώ, θα πρέπει να οδηγήσετε από τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο που ξεκινάει από το χωριό Λευκόγεια.

Ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος σταματάει στην πρώτη παραλία της περιοχής, το Μεγάλο Αμμούδι ή απλώς Αμμούδι. Δεν είναι πλήρως οργανωμένη ,διαθέτει όμως ομπρέλες, ταβέρνες καθως επίσης και κάποια δωμάτια για την διαμονή σας στην περιοχή. Επίσης, στο Αμμούδι υπάρχει και μια σχολή scuba diving. Αποτελείται χοντρή λευκή άμμο και βραχώδη βυθό, ιδανικό για κατάδυση και εξερεύνηση του βυθού με τα έντονα πράσινα νερά. Δίπλα στην παραλία υπάρχουν πολλά αλμυρίκια, όπου μπορείτε να βρείτε σκιά και να κατασκηνώσετε.

Μόλις 200μ. δυτικά του Αμμουδίου, κατά μήκος του χωματόδρομου που οδηγεί στο Δαμνόνι, θα βρείτε ένα πλάτωμα που σταθμεύουν αυτοκίνητα και έχετε απεριόριστη θέα στο Δαμνόνι. Ακριβώς εκεί, στο αριστερό σας χέρι θα δείτε μια εκπληκτική μικροσκοπική παραλία με άμμο, τυρκουάζ νερά και ένα χαρακτηριστικό βράχο μέσα στη θάλασσα, περιορισμένη ανάμεσα σε δύο επιμήκεις βράχους. Η παραλία αυτή ονομάζεται Κλεισίδι και είναι ιδανική επιλογή τις σπάνιες φορές που δεν έχει κόσμο.

Ακριβώς δίπλα στο Κλεισίδι, στα ανατολικά, θα δείτε την μοναδική παραλία των γυμνιστών, το Μικρό Αμμούδι ή Αμμουδάκι. Τα γαλαζοπράσινα νερά και η φανταστική χοντρή λευκή άμμος, κάνουν τη μικρή αυτή παραλία αγαπημένο προορισμό των γυμνιστών. Μάλιστα εκεί υπάρχει μια μικρή καντίνα, η οποία προσφέρει και ομπρέλες. Δυτικά υπάρχει μια σπηλιά με υπέροχα μπλε, ριχά νερά ,. Στο άλλο άκρο , υπάρχει μια τρύπα κάτω απ’το νερό που ενώνει το Αμμουδάκι με το Κλεισίδι. Έτσι, μπορείτε να βρεθείτε από την μια παραλία στην άλλη μόνο με μια βουτιά!