Ηράκλειο: Εξαιρετικά σπάνιο αναφέρει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος για τη 40χρονη που κατέληξε στη ΜΕΘ

Η 40χρονη μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΠΑΓΝΗ, όπου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας


H 40χρονη νηπιαγωγός είχε μεταβεί σε οδοντίατρο για εξαγωγή δοντιού. Ωστόσο, αμέσως μετά τη χορήγηση ένεσης τοπικής αναισθησίας, η γυναίκα άρχισε να χάνει τις αισθήσεις της με αποτέλεσμα ο οδοντίατρος να ειδοποιήσει το ΕΚΑΒ

Στιγμές αγωνίας βιώνουν οι οικείοι μιας 40χρονης εκπαιδευτικού, η οποία μετά από επίσκεψη στον οδοντίατρο, κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Στο μεταξύ, σε επικοινωνία της neakriti.gr με εκπρόσωπο του Οδοντιατρικού συλλόγου Ηρακλείου επισημαίνεται ότι η αντίδραση της γυναίκας στη χορήγηση τοπικής αναισθησίας θεωρείται εξαιρετικά σπάνια.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, η 40χρονη νηπιαγωγός είχε μεταβεί σε οδοντίατρο για εξαγωγή δοντιού. Ωστόσο, αμέσως μετά τη χορήγηση ένεσης τοπικής αναισθησίας, η γυναίκα άρχισε να χάνει τις αισθήσεις της με αποτέλεσμα ο οδοντίατρος να ειδοποιήσει το ΕΚΑΒ.

Η 40χρονη μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΠΑΓΝΗ, όπου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Μέχρι χθες νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου, ούσα διασωληνωμένη, σε σταθερή κατάσταση. Στο μεταξύ, οι γιατροί αναζητούν τις αιτίες της κατάρρευσής της.

Όπως έγινε γνωστό, η 40χρονη υποβάλλεται συνεχώς σε εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί τι ήταν αυτό που προκάλεσε το ξαφνικό πρόβλημα στην υγεία της. Αρχικά, όπως προέκυπτε από ιατρικές πηγές, φαίνεται ότι δεν συσχετιζόταν η ένεση που της χορηγήθηκε για αναισθησία με το περιστατικό.

Εντούτοις, μετά από επικοινωνία που είχε το neakriti.gr με εκπρόσωπο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η τοπική ένεση αναισθησίας που έγινε στην 40χρονη, είναι απολύτως συνηθισμένη, ενώ επισημαίνεται ότι η αντίδραση της γυναίκας στην χορήγηση αναισθησίας θεωρείται εξαιρετικά σπάνια.

«Η αγαπημένη νηπιαγωγός, με το δυναμικό χαρακτήρα και την καθημερινή ανιδιοτελή κοινωνική προσφορά της, περνάει ίσως την δυσκολότερη δοκιμασία στη ζωή της! Οι σκέψεις όλων μας για το μέλος του Συλλόγου μας είναι μαζί της… Ευελπιστούμε ότι η μαχήτρια – συναδέλφισσά μας θα τα καταφέρει και θα βγει νικήτρια και από αυτή τη σκληρή δοκιμασία!

Η Βαλάντη πρέπει να επιστρέψει το συντομότερο σε όλους αυτούς που την έχουν ανάγκη! Πρωτίστως, στην οικογένειά της, στους μικρούς μαθητές της και στο αγαπημένο της χωριό!

Οι προσευχές όλων μας… στη Βαλάντη!!!» αναφέρεται σε ψήφισμα που εξέδωσε το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Μεσαράς “Φαιστός”

«Με την ευχή για γρήγορη, πλήρη, ανάρρωση, για να επιστρέψει άμεσα γερή και δυνατή στα μαθητούδια της που την αγαπούν πολύ, η σκέψη -και οι ευχές!- όλων μας είναι στην νεαρή Νηπιαγωγό του Δήμου Φαιστού και Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού της, που ξαφνικά, την Δευτέρα 29 Μαΐου, αντιμετώπισε ένα εντελώς απρόσμενο και σοβαρό πρόβλημα υγείας και νοσηλεύεται σε Νοσοκομείο του Ηρακλείου. Μαζί της είναι η σκέψη μαθητών- γονιών και όλων των συγχωριανών που εκτιμούν ιδιαίτερα την νεαρή εκπαιδευτικό για την εργατικότητα και την δοτικότητα της, καθώς είναι άνθρωπος της προσφοράς. Όλοι πιστεύουν ότι ένα άλλο σημαντικό προσόν της εκπαιδευτικού που είναι η μαχητικότητα της θα την βοηθήσει και σε αυτή τη μάχη για την υγεία της! Αυτό ευχόμαστε ολόψυχα και εμείς…», αναφέρει το Διαsosτε τη Μεσαρά.