Ηράκλειο: Στην εντατική αγοράκι μετά από πτώση – Σοβαρή η κατάστασή του λένε οι γιατροί

Σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, νοσηλεύεται ένα αγοράκι μόλις 9,5 μηνών.

Το παιδάκι μεταφέρθηκε την Πέμπτη από τους γονείς του στο Γενικό νοσοκομείο Χανίων με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι έπειτα από πτώση, όπως είπε η μητέρα του στους γιατρούς. Αμέσως στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, αποφασίστηκε ότι το παιδί θα πρέπει να χειρουργηθεί από έμπειρη ομάδα νευροχειρουργών καθώς διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί οξύ επισκληρίδιο αιμάτωμα.

Αμέσως μετά το χειρουργείο, το αγοράκι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΠΑΓΝΗ όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων.

Στην ίδια μονάδα νοσηλεύεται και το 18 μηνών κοριτσάκι που πριν από λίγα 24ωρα φέρεται να έπεσε από ύψος εντός ξενοδοχειακής μονάδας στις Γούβες του δήμου Χερσονήσου. Η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται σοβαρή αλλά σταθερή με τους θεράποντες ιατρούς να παρακολουθούν στενά τόσο 18 μηνών κοριτσάκι όσο και το 9,5 μηνών αγοράκι από τα Χανιά.