«Άνοιξαν» οι ουρανοί στην Αττική καθώς η κακοκαιρία Daniel δείχνει τα «δόντια» της από το πρωί της Τετάρτης με ισχυρές βροχοπτώσεις να μαίνονται ανά διαστήματα.
Η απογευματινή βροχή μικρής διάρκειας αλλά μεγάλης έντασης έκανε την Αθήνα να μοιάζει με… Βενετία ενώ λίγο έλλειψε να αποβεί σοβαρότερη η κατάσταση όταν τα ορμητικά νερά παρέσυραν πολίτες.
Οι εικόνες είναι άνευ προηγουμένου που καταγράφηκαν στην Αθήνα, μία ανάσα από την πλατεία Συντάγματος λόγω της κακοκαιρίας Daniel, αφού μία ανάσα από την πλατεία Συντάγματος, συγκεκριμένα στον Ευαγγελισμό, μία γυναίκα παρασύρθηκε από χείμαρρο στη Βασιλίσσης Σοφίας!
Κακοκαιρία Daniel: Τελευταία στιγμή γλύτωσαν γυναίκες από πνιγμό στο κέντρο της Αθήνας – Συγκλονιστικά βίντεο με πεζούς να παρασύρονται από τα ορμητικά νερά
Χέρι-χέρι ο κόσμος διέσχιζε τον δρόμο – Εικόνες αποκάλυψης στον Ευαγγελισμό

Τα βίντεο κυκλοφορούν ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνουν ανθρώπους να προσπαθούν να κρατηθούν όρθιοι στη μέση του δρόμου με δύο γυναίκες να μην τα καταφέρνουν.
5 λεπτά δυνατής βροχής στην Αθήνα#καταπληκτική_ποιότητα_ζωής pic.twitter.com/vs9d25INSY
— Ιερώνυμος boss (@JeronymoBoss2) September 6, 2023
Την μια προσπαθεί και τα καταφέρνει ένας άνδρας να την σηκώσει ενώ η άλλη παρασύρεται για αρκετά μέτρα μέχρι τελικά να πιαστεί από μία κολώνα σηματοδότησης.
Μάλιστα κλειστός παραμένει προσωρινά ο σταθμός του Μετρό Ευαγγελισμός, λόγω εισροής υδάτων στο ανώτερο επίπεδο του σταθμού από τις εισόδους, καθώς η κακοκαιρία Daniel πλήττει την Αττική.
Ποτάμι η οδός Ηφαίστου στο #Μοναστηράκι στο κέντρο της Αθήνας.
— Raz Ertsenian (@razertsenian) September 6, 2023
Δεκάδες καταστήματα πλημμυρισμένα.
Χρόνια τώρα τα φρεάτια είναι βουλωμένα από τα σκουπίδια και κάδοι απορριμμάτων δεν υπάρχουν πουθενά στον δρόμο.#κακοκαιρια pic.twitter.com/TklTDT64WC
Οι συρμοί διέρχονται από τον σταθμό χωρίς στάση, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Παρόμοια κατάσταση και στο Μοναστηράκι.
Επιτελική ετοιμότητα – Μετρό Ευαγγελισμός #κακοκαιρια pic.twitter.com/RL43DRAs6z
— Grigoris Thanásoulas (@gregthanas) September 6, 2023
Έτσι, γύρω στις 5 το απόγευμα ξεκίνησε νέο κύμα, με καταιγίδες και κεραυνούς στην πρωτεύουσα. Ίδια φαινόμενα παρατηρούνται και στα νότια προάστια της Αττικής.
Συνέπεια των ισχυρών φαινόμενων είναι να έχουν προκληθεί μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες.
Παράλληλα, σημειώνονται μικρές διακοπές ρεύματος στο Σύνταγμα λόγω πτώσης της τάσης. Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί γύρω στις 15 κλήσεις για να επέμβει στην Αττική, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, κάποιες για κοπές δένδρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.
Πλημμύρισε ο σταθμός Μοναστηράκι pic.twitter.com/kwuXzb5ETj
— EFSYN (@EFSYNTAKTON) September 6, 2023
Λόγω συσσώρευσης των υδάτων, υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Πειραιώς από την Πέτρου Ράλλη ως τη Χαμοστέρνας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στην Ποσειδώνος, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς γλυφάδα, στο ύψος της εξόδου προς Συγγρού.
Η ένταση των φαινομένων φαίνεται από το γεγονός πως οι δρόμοι σε Μητροπόλεως και Νίκης στην Πλατεία Συντάγματος είναι «ποτάμια».
Καταιγίδα πλήττει και τα βόρεια προάστια, με τους οδηγούς να αντιμετωπίζουν προβλήματα ορατότητας.
Επίσης, γειτονιές στο κέντρο της Αθήνας όπως στην Ομόνοια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα ενώ πλημμυρισμένοι είναι οι δρόμοι της Κυψέλης, του Μενιδίου, του Γαλατσίου και της Ηλιούπολης.
Καλησπέρα από το Περιστέρι "πολλών αστέρων" του "άριστου" και "πολυκομματικού" (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ ΠΑΣΟΚ) Παχατουρίδη..#κακοκαιρια pic.twitter.com/ilD7FRPhY8
— λόκαλ ρέμπελ (@proletarioswest) September 6, 2023
Προβλήματα και στο αεροδρόμιο προκλήθηκαν εξαιτίας της κακοκαιρίας.
Ειδικότερα, λόγω της επιδείνωσης των φαινομένων, υπήρξε το απόγευμα επίπτωση στον εναέριο χώρο της Αθήνας με αποτέλεσμα καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις ενώ και στις αφίξεις, τρεις πτήσεις που προσέγγιζαν το Ελευθέριος Βενιζέλος, κατευθύνθηκαν σε άλλα αεροδρόμια.
Εξάρχεια με δέκα λεπτά μπόρας αλλά όχι, φταίει ο ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ όγκος νερού που έπεσε 🙃#κακοκαιρια pic.twitter.com/JxaYJiSt9w
— Τζιβάνα Τζόουνς (@tzivana_jones) September 6, 2023
Συγκεκριμένα, εκτροπές πτήσεων έγιναν σε δρομολόγιο της Ryanair που προσγειώθηκε τελικά στη Θεσσαλονίκη, στην πτήση 636 της British Airways που κατευθύνθηκε στη Ρόδο και στην πτήση της ΚLM 1575 που προσγειώθηκε από την Αθήνα στα Χανιά.
Επιπλέον, για προληπτικούς λόγους και βάσει των κανονισμών ασφαλείας που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις, διακόπηκε η τροφοδοσία των αεροσκαφών με καύσιμο έως ότου μετριασθούν τα καιρικά φαινομένα.
Όπως ανέφερε ο Γιάννης Αρτοποιός, εκπρόσωπος Πυροσβεστικής: «από τον Σαρωνικό μπαίνει τώρα μπουρίνι -περιμένουμε πέρασμα στην Αττική, ειδικά στα Νότια προάστια. Αύριο θα υπάρχει δεύτερη φάση, έξαρση, πάνω από τη Θεσσαλία. Με γνώμονα τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής θα τα καταφέρουμε».
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Ο ίδιος τόνισε πως μέχρι πριν από λίγο είχαν σε 2.000 συμβάντα και 450 διασώσεις. «Αντιμετωπίζουμε πρωτόγνωρη κακοκαιρία. Αυτή την ώρα ο μεγαλύτερος όγκος νερού είναι στον Δομοκό, περιμένουμε ότι θα καταπονηθούν Τρίκαλα και Καρδίτσα. Εχουμε δύο νεκρούς και τρεις αγνοούμενους στη Μαγνησία», σημείωσε χαρακτηριστικά.









