Κακοκαιρία: Έρχεται ο… «Αλέξης» από την Ιταλία και φέρνει τον χειμώνα

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιταλίας ονόμασε “ΑLEXIS” την κακοκαιρία που θα επηρεάσει τη νότια Ιταλία με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.

«Χάλασε» ο καιρός ήδη από το απόγευμα της Τετάρτης (22/11) και έως την Πέμπτη (23/11), με τη σύντομη κακοκαιρία να φέρνει βροχές και καταιγίδες, ακόμα και χαλαζοπτώσεις σε περιοχές του Ιονίου και του Αιγαίου.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιταλίας ονόμασε “ΑLEXIS” την κακοκαιρία που θα επηρεάσει τη νότια Ιταλία με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους. Είναι χαρακτηριστικό το άρθρο στην επίσημη ιστοσελίδα της Ιταλικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας με τίτλο: «Έρχεται η καταιγίδα Αλέξης, ήρθε ο χειμώνας;»

Κακοκαιρία Αλέξης

Έρχεται ψυχρή εισβολή το Σαββατοκύριακο

Στην Ελλάδα, ωστόσο, τα φαινόμενα δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια, ενώ από το Σαββατοκύριακο καταφτάνει ένα ψυχρό μέτωπο που θα φέρει κρύο με διάρκεια.

«Θα έχει κρύο και θα μείνει μέρες. Αυτή είναι η αλλαγή του καιρού η σημαντική» τόνισε χθες (22/11) ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «από το Σάββατο έρχεται ένα σύστημα αξιοπρεπές, που θα δώσει αρκετές βροχές και χιόνια στα ορεινά των Βαλκανίων, αλλά σε εμάς θα δώσει αρκετές βροχές σε όλη σχεδόν τη χώρα. Όταν θα φύγει αυτό το σύστημα, θα μπουν πολύ ισχυροί οι βορειοδυτικοί άνεμοιθυελλώδεις, που θα ρίξουν πολύ τη θερμοκρασία».

Ανέφερε ότι «θα είναι πολύ μεγάλη η πτώση της θερμοκρασίας. Στην Αττική την Κυριακή ζήτημα θα είναι αν θα έχουμε 15 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε το ανώτερο 10 βαθμούς».