Καρδίτσα: Συγκλονιστικές δορυφορικές εικόνες φανερώνουν το εύρος της καταστροφής – Το πριν και το μετά τις πλημμύρες

Δορυφορικές εικόνες φανερώνουν το εύρος της καταστροφής - Το πριν και το μετά τις πλημμύρες

Ο δορυφόρος υπερυψηλής ανάλυσης της Maxar παρουσιάζει την κατάσταση πριν και μετά τις φονικές πλημμύρες στην περιοχή της Μεταμόρφωσης Καρδίτσας.

Δορυφορικά δεδομένα υπερυψηλής ανάλυσης του δορυφόρου της αμερικανικής εταιρείας Maxar Technologies που πέρασε πάνω από τη χώρα μας το πρωί του Σαββάτου 9 Σεπτεμβρίου 2023, δείχνουν σε πολύ υψηλή ανάλυση τις πρωτοφανείς πλημμύρες στον κάμπο της Θεσσαλίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο δορυφόρος υπερυψηλής ανάλυσης της Maxar παρουσιάζει την κατάσταση πριν και μετά τις φονικές πλημμύρες στην περιοχή της Μεταμόρφωσης Καρδίτσας.

Αριστερά διακρίνεται η Μεταμόρφωση Καρδίτσας όπως αποτυπώθηκε από τον δορυφόρο στις 16.09.2022 και δεξιά όπως αποτυπώθηκε το Σάββατο 09.09.2023. Διακρίνονται μόνο οι σκεπές των σπιτιών και μέρη των κτιριακών δομών, καθώς τα υπόλοιπα σημεία καλύφθηκαν από τα λασπόνερα μεγάλου ύψους.
Ο χάρτης με τα δορυφορικά δεδομένα ελήφθη από την αμερικανική εταιρεία Maxar Technologies και επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Καρδίτσα: Συγκλονιστικές δορυφορικές εικόνες φανερώνουν το εύρος της καταστροφής - Το πριν και το μετά τις πλημμύρες
δορυφορικες εικονες
δορυφορικες εικονες
δορυφορικες εικονες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα χωριά στα πεδινά της Καρδίτσας και των Τρικάλων παραμένουν βυθισμένα στα νερά και τις λάσπες, παρόλο που η στάθμη των υδάτων έχει υποχωρήσει. Οι απεγκλωβισμοί των κατοίκων συνεχίζονται, ενώ όσοι παρέμειναν στα σπίτια τους λαμβάνουν βοήθεια: νερό, τρόφιμα και εφόδια από τον στρατό και τους διασώστες.

Τα Μεγάλα Καλύβια, μια κωμόπολη 2 χιλιάδων κατοίκων, έσβησε από τον χάρτη. Με σούπερ πούμα απεγκλωβίστηκαν 12 άτομα από τη Δρακοτρυπα Καρδίτσας. Ανάμεσά τους και παιδιά. Στα Τρίκαλα εθελοντές πυροσβέστες από την Άνδρο συμβάλουν στο έργο της απάντλησης υδάτων από τα πλημμυρισμένα σπίτια.

Η Αγία Τριάδα είναι ένα από τα χωριά της Καρδίτσας που καλύφθηκε από τα νερά. Οι κάτοικοι βρήκαν καταφύγιο στις στέγες και τα κεραμίδια, μέχρι να έρθουν οι ειδικές δυνάμεις και οι μονάδες υποβρυχίων καταστροφών για να τους απεγκλωβίσουν.

Δείτε εικόνες της Maxar από τις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας:

δορυφορικες εικονες
δορυφορικες εικονες
δορυφορικες εικονες
δορυφορικες εικονες

Εικόνες από Reuters