Καιρός: Έρχεται “ήπιος καύσωνας” – Η περιοχή της Κρήτης που θα “ψηθεί”

Oι μέγιστες θερμοκρασίες στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής χώρας θα φτάσουν τους 36-37°C και πιθανόν τοπικά ακόμη και τους 38°C.
Oι μέγιστες θερμοκρασίες στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής χώρας θα φτάσουν τους 36-37°C και πιθανόν τοπικά ακόμη και τους 38°C.

Αίθριος θα είναι ο καιρός την ερχόμενη εβδομάδα και μάλιστα από την Τρίτη αναμένεται ένας ήπιος καύσωνας, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Όπως αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος σε ανάρτηση του στο Facebook, η εξασθένηση του μελτεμιού από την Τρίτη στο Αιγαίο θα σημάνει την περαιτέρω κίνηση των θερμών αερίων μαζών από την βόρεια Αφρική προς την περιοχή μας.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, από την Τρίτη μέχρι και τα τέλη της εβδομάδας που έρχεται, ο καιρός θα είναι άκρως καλοκαιρινός με τον υδράργυρο να σημειώνει σημαντική άνοδο σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και να φτάνει στα επίπεδα ήπιου καύσωνα. Αυτό σημαίνει ότι οι μέγιστες θερμοκρασίες στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής χώρας θα φτάσουν τους 36-37°C και πιθανόν τοπικά ακόμη και τους 38°C.

Πολλή ζέστη σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας

Εκτός της Αττικής, αρκετή ζέστη θα επικρατήσει και σε ευπαθή στη ζέστη τμήματα της πεδινής ηπειρωτικής χώρας, όπως για παράδειγμα:
– Πεδινά κεντρικής Μακεδονίας
– Θεσσαλικός Κάμπος
– Κάμπος Αγρινίου
– Πεδινά Φθιώτιδας και Βοιωτίας
– Δυτική Πελοπόννησος
– Αργολικός κάμπος
– Μεσαρά (νότια Κρήτη)
– Ρόδος

Ζέστη στην Αθήνα

Όπως αναφέρει ο κ. Καλλιάνος, οι συνθήκες θα είναι καθαρά καλοκαιρινές και στην περιοχή της Αττικής με τη θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης της Αθήνας να είναι πολύ ανεβασμένη. Οι μέγιστες τιμές του υδραργύρου στις επόμενες ημέρες θα είναι οι ακόλουθες:

Δευτέρα : 34-35°C
Τρίτη : 37°C
Τετάρτη : 36-37°C
Πέμπτη : 36°C

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΗΠΙΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣΗ εξασθένηση του μελτεμιού από την Τρίτη στο Αιγαίο θα σημάνει…

Gepostet von Γιάννης Καλλιάνος – Giannis Kallianos am Sonntag, 28. Juni 2020