Κλείδωσε τους ληστές μέσα στην πολυκατοικία και κάλεσε την αστυνομία

Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης συνέλαβε τέσσερις άνδρες που κατηγορούνται για διαρρήξεις
Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης συνέλαβε τέσσερις άνδρες που κατηγορούνται για διαρρήξεις

Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης συνέλαβε τέσσερις άνδρες που κατηγορούνται για διαρρήξεις, στο πλαίσιο ερευνών για την υπόθεση μίας βίαιης ληστείας σε κατοικία στην Καλαμαριά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, πρόκειται για ημεδαπούς, ηλικίας 23, 26, 22 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Συμμορίας», «Ληστείας» και «Κλοπής».

Χθες το βράδυ, οι τρεις εξ αυτών διέρρηξαν διαμέρισμα και άρχισαν να αφαιρούν κοσμήματα, αντικείμενα αξίας και μετρητά, όταν ο 48χρονος ιδιοκτήτης του διαμερίσματος μπήκε στο σπίτι και αντιλήφθηκε την παρουσία τους. Αμέσως βγήκε από το κτήριο και κλείδωσε την κεντρική πόρτα της πολυκατοικίας, προκειμένου να έχει χρόνο να ειδοποιήσει την αστυνομία, χωρίς εκείνοι διαφύγουν.

Θρουβημένοι, οι δράστες έφτασαν ως την έξοδο και κατάφεραν τελικά να παραβιάσουν την πόρτα. Αφού επιτέθηκαν στον άντρα που είχε ήδη καλέσει στην αστυνομία, τράπηκαν σε φυγή με επιβατικό αυτοκίνητο, παίρνοντας μαζί τους και τα κλοπιμαία.

Όμως από την καθυστέρηση που τους προκάλεσε η αστραπιαία αντίδραση του ιδιοκτήτη κερδήθηκε πολύτιμος χρόνος και οι αστυνομικοί εντόπισαν άμεσα τους τρεις φερόμενους ληστές μαζί με έναν ακόμη άνδρα, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της υπόθαλψης εγκληματιών και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, καθώς φέρεται να έκρυψε στο σπίτι του δύο εκ των ανδρών, ώστε να μη συλληφθούν.

Στην κατοχή του βρέθηκαν άλλωστε, και κατασχέθηκαν, χρηματικό ποσό και κοσμήματα που, όπως αποδείχτηκε, ανήκαν εν μέρει στον άνδρα που είχε δεχτεί επίθεση στην Καλαμαριά. Έπειτα από έρευνες, κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποίησαν οι τέσσερις άνδρες καθώς και κλειδιά και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της συμμορίας είχαν διαρρήξει νωρίτερα ακόμη ένα διαμέρισμα στην ίδια περιοχή. Οι συλληφθέντες, ηλικίας 23, 26, 22 και 23 ετών αντίστοιχα, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ ερευνάται η εμπλοκή τους σε άλλα παρόμοια αδικήματα.