Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι και μυρωδικά στην κατσαρόλα!

Μία παραδοσιακή συνταγή που τη γεύση της τη θυμάμαι από τότε που γεννήθηκα! Της προ-γιαγιάς, της γιαγιάς, της μαμάς και τώρα δικιά μου! Ίδια και απαράλαχτη.

Υλικά

50 κολοκυθοανθούς, πλυμένους και καθαρισμένους
300 γρ. ρύζι καρολίνα
2 κρεμμύδια ξερά, τριμμένα
3 ντομάτες τριμμένες,1 κολοκυθάκι τριμμένο 1 μελιτζάνα μικρή τριμμένη,1 μικρή πατάτα τριμμένη

1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ρύζι, το κρεμμύδι, το κολοκύθι, τη μελιτζάνα, την πατάτα, τις ντομάτες, τα μυρωδικά και τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο. Αλάτι, μπόλικο πιπεράκι και ανακατεύουμε.

Γεμίζεουμε τους κολοκυθοανθούς με 1-1½ κουτ. σούπας στον καθένα, κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα σε σχήμα σταυρού και τους βάζουμε κυκλικά σε χαμηλή αλλά πλατιά κατσαρόλα με χοντρή βάση , τον έναν δίπλα στον άλλον κυκλικά, σφιχτά, χωρίς να αφήνουμε κενά.

Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και τοποθετούμε από πάνω ένα πιάτο για να μην μας ανοίξουν στο βράσιμο και ρίχνουμε στην κατσαρόλα ζεστό νερό ή ζεστό ζωμό λαχανικών, μέχρι να καλυφθεί το πιάτο μας.

Σκεπάζουμε  και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν όλα  τα υγρά και να ψηθεί το ρύζι στα τελευταία 5 λεπτά ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.

Σερβίρουμε τους κολοκυθοανθούς με γιαούρτι και τρώγονται ζεστοί και κρύοι!