Κολοκυθόπιτα εύκολη και πεντανόστιμη, χωρίς φύλλο, έτοιμη σε 5 λεπτά (vid)

Κολοκυθόπιτα εύκολη και νόστιμη χωρίς φύλλο σε 5'

Κολοκυθόπιτα εύκολη και νόστιμη χωρίς φύλλο σε 5′. Η αγαπημένη  Μπατζίνα έτοιμη σε πέντε λεπτά.

Φτιάξτε την και απολαύστε την κάθε στιγμή της ημέρας, είναι οικονομική και πεντανόστιμη!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • Η κούπα που χρησιμοποιώ είναι των 250 μλ.
  • 3 μέτρια κολοκυθάκια (700-750 γρ)
  • 2 πρέζες αλάτι

Για το μείγμα

  • 3 μέτρια αυγά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 4 κτσ ελαιόλαδο
  • 125 γρ γάλα (1/2 κούπα)
  • 150 γρ αλεύρι γ.ο.χ (1 κούπα)
  • 250 γρ Τυρί φέτα
  • 1 κτγ αλάτι
  • 1,5 κτγ μπέικιν πάουντερ
  • φύλλα δυόσμου
  • πιπέρι

Για το πασπάλισμα

  • Φρυγανιά
  • ελαιόλαδο
  • Πυρέξ  32 cm

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κοτσάνια από τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στον τρίφτη από την χοντρή πλευρά.

Προσθέτουμε 2 πρέζες αλάτι ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.

Στραγγίζουμε πατώντας πολύ καλά με τα χέρια μας τα κολοκυθάκια μέχρι να βγουν όλα τα υγρά τους.

thumbnail

Το ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα αυγά, το γάλα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι γ.ο.χ, τα φύλλα δυόσμου και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σπάμε με τα χέρια μας το τυρί φέτα και συνεχίζουμε να ανακατευουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.

Σε ένα πυρέξ 32 εκ. αλείφουμε ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε φρυγανιά και χτυπάμε με τα χέρια μας το σκεύος μέχρι να κολλήσει σε όλα τα τοιχώματα του πυρέξ.

Ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα με μια μαρίζ.

thumbnail_BCAM20240601_0115.00_03_30_03

Πασπαλίζουμε από πάνω φρυγανιά να καλύψουμε ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 40-45 λεπτά στην πάνω σχάρα στους 180 c.

Την αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα την κόβουμε σε κομμάτια.

Φτιάξτε και σεις την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο!

Δείτε το βίντεο: