Κορωνοϊός- Περιπλέκεται το μυστήριο: Με αμερικανική χρηματοδότηση οι έρευνες στο εργαστήριο της Ουχάν!

Περιπλέκεται το μυστήριο με τον κορωνοϊο
Περιπλέκεται το μυστήριο με τον κορωνοϊο

Περιπλέκεται το μυστήριο με τον κορωνοϊο και οι ποιοι βρίσκονται πίσω από την διασπορά του πρώτα στην κινεζική πόλη της Ουχάν και στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα το διαβόητο εργαστήριο βιολογικών ερευνών στην Ουχάν επιπέδου ασφάλειας BSL-4 (το ανώτερο που υπάρχει στην σχετική κατηγοριοποίηση) χρησιμοποιούσε χρήματα της αμερικανικής κυβέρνησης για να πραγματοποιεί έρευνες γύρω από τις νυχτερίδες που πιστεύεται ότι ήταν η αιτία γέννησης του ιού.

Το ινστιτούτο της Ουχάν εισέπραξε από τις ΗΠΑ 3,7 εκατ. $ για να πραγματοποιήσει έρευνες αναφορικά με  νυχτερίδες οι οποίες βρίσκονταν σε αιχμαλωσία περίπου σε 1.600 μακριά από την Ουχάν στην επαρχία Yunnan.

Γονιδίωμα του COVID-19 είχε βρεθεί σε σπηλιά στην ανωτέρω επαρχία και οι επιστήμονες θεωρούν ότι μεταδόθηκε από την αγορά της Ουχάν, χωρίς πάντως και αυτό το σενάριο, δηλαδή από πού προήλθε ο ιός να έχει αποσαφηνιστεί πλήρως.

Όπως αναφέρει η daily mail, το γεγονός ότι το εργαστήριο στην Ουχάν πειραματιζόταν με νυχτερίδες ενισχύει τους φόβους ότι ήταν αυτό από προήλθε  η διαρροή του κορωνοϊού στο περιβάλλον και όχι η αγορά της πόλης.

Η αποκάλυψη έγινε ύστερα από πιέσεις γερουσιαστών και οργανώσεων για να δοθούν στη δημοσιότητα στοιχεία αναφορικά με τις έρευνες που γίνονταν στο εργαστήριο με αμερικανική χρηματοδότηση.

pronews.gr