Κρήτη – καιρός: Πότε θα χιονίσει σε χαμηλά υψόμετρα – Η πρόγνωση του Μανώλη Λέκκα

Σε χειμωνιάτικο σκηνικό μπήκε η Κρήτη, έστω και καθυστερημένα, ενώ ο Φεβρουάριος έφερε τα πρώτα χιόνια στο νησί. Ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας έδωσε την πρόγνωση του καιρού για το επόμενο τριήμερο, με τις χαμηλές θεμοκρασίες να διατηρούνται ενώ χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα αναμένονται την Κυριακή.

Σήμερα Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου θα διατηρηθούν γενικά καλές καιρικές συνθήκες και “καθαρό” καιρό και ηλιοφάνεια με τους δυτικούς ανέμους να μην ξεπερνούν τα 5 μποφόρ και τις μέγιστες θερμοκρασίες να φτανουν τους 16 βαθμούς κυρίως στα νότια του νησιύ.

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου οι άνεμοι στρέφονται σε βοριάδες και ενισχύονται από το μεσημέρι, ενώ αναμένονται αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες στα ορεινά και στην ενδοχώρα θα κυμανθούν από 5-10 βαθμούς Κελσίου και στις νότιες περιοχές θα φτάσουν τους 16.


Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου αρχικά θα πνέουν δυτικοί άνεμοι οι οποίοι θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν από το απόγευμα σε 5-7 μποφόρ. Το ψυχρό ρεύμα θα κυριαρχήσει από το βράδυ προς τα ξημερώματα της Κυριακής.

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου αναμένονται βροχές και καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν αρχικά σε υψόμετρο πάνω από τα 1.200 μέτρα, σταδιακά όμως θα “κατεβούν” και σε πιο χαμηλές περιοχές, μάλιστα όπως είπε ο κ. Λέκκας, τα δεδομένα δείχνουν χιονόπτωση στα 600 μέτρα ίσως και χαμηλότερα. Παράλληλα αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.