Μαίνεται ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά στα Χανιά: Εκκενώθηκαν τέσσερις οικισμοί

Ανεξέλεγκτα συνεχίζει να καίει η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή του Σελίνου στα Χανιά.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προσπαθήσουν να περιορίσουν την Πυρκαγιά η οποία κατακαίει δασική έκταση ανάμεσα στα χωριά Αγριλές και Λιβάδα

Στην περιοχή επιχειρούν 30 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 90 άτομα προσωπικό, ενώ στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί και πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ και ΕΜΟΔΕ, ενώ στην κατάσβεση συμμετέχουν και οχήματα του Δήμου αλλά και πολίτες. Τα εναέρια μέσα που επιχειρούν στην περιοχή, έχουν αυξηθεί και επιχειρούν τουλάχιστον 5 .

Σημειώνεται ότι στην περιοχή πνέουν έντονοι άνεμοι.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Καντάνου Σελίνου η φωτιά κατευθύνεται προς Μάζα και Ροδοβάνι, ενώ υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις. Στη Μάζα μάλιστα είναι πολύ κοντά σε σπίτια.

Η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από όχημα, που κινούνταν στην περιοχή στο οποίο ξέσπασε φωτιά.

Λίγο μετά τις 6 και μισή το απόγευμα οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Μάζας και των Παπαδιανών, που τους παροτρύνει να μεταβούν προς Τεμένια

Δείτε βίντεο από τη φωτιά:

Ενισχύονται συνεχώς οι ομάδες πυρόσβεσης – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις
Δύσκολη είναι η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο στα Χανιά, όπου το μεσημέρι εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον Αγριλέ του δήμου Κανδάνου Σελίνου Χανίων, στη θέση Μαράλια.  Συνεχώς ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης που εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις και τους ισχυρούς ανέμους που δυσχεραίνουν την επιχείρηση. 

Με νεότερο μήνυμα του 112 εκκενώθηκαν επίσης οι οικισμοί Μάζα  και Παπαδιανά με τους πολίτες να μετακινούνται προς τα Τεμένια, ενώ νωρίτερα είχαν εκκενωθεί τα χωριά Αγριλές και Λιβάδα.