Mε λύρα και Κρητική μουσική οι πρώτοι τουρίστες στο Ηράκλειο (φώτο)

Με πρωινή πτήση από το Αννόβερο έφτασαν στο Ηράκλειο οι πρώτοι, 182 τουρίστες.

Με πρωινή πτήση από το Αννόβερο έφτασαν στο Ηράκλειο οι πρώτοι, 182 τουρίστες.

Άνοιξε και επίσημα η τουριστική σεζόν στο Ηράκλειο με την άφιξη των πρώτων τουριστών.

Λίγο μετά τις 8.00 το πρωί, έφτασε στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” η πτήση της TUI από το Αννόβερο μεταφέροντας 182 τουρίστες στην Κρήτη κάνοντας την εκκίνηση της τουριστικής περιόδου.

Το αεροπλάνο από την Γερμανία το περίμεναν δύο πυροσβεστικά οχήματα που δημιούργησαν έναν εντυπωσιακό τρόπο υποδοχής ενώ έξω από το αεροδρόμιο Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης” υπήρχαν λύρες που υπό τους ήχους της Κρητικής μουσικής υποδέχονταν τους 182 επιβάτες της πτήσης ενώ παρών ήταν και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Κυριάκο Κώτσογλου.

Συνολικά, σήμερα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου αναμένονται περίπου 35 πτήσεις, κυρίως από χώρες της κεντρικής Ευρώπης, με τη Γερμανία να έχει την τιμητική της.

Εννοείται πως η υποδοχή των τουριστών γίνεται με τη λήψη των απαραίτητων μέτρων, όπως η διεξαγωγή δειγματοληπτικών τεστ με βάση συγκεκριμένα στοιχεία και όχι στην τύχη, αλλά και την υποχρέωση των ταξιδιωτών να συμπληρώνουν ειδική φόρμα με τη χώρα προέλευσης τους, τις χώρες μέσω των οποίων ταξίδεψαν και τις χώρες τις οποίες επισκέφθηκαν πρόσφατα.