Μικρές αλλαγές. Λαμπερά και υγιή μαλλιά με φυσικούς τρόπους

Λαμπερά και υγιή μαλλιά
Λαμπερά και υγιή μαλλιά

Η διατροφή, τα προϊόντα που χρησιμοποιείς για την περιποίησή τους και οι καθημερινές συνήθειες είναι μερικοί από τους παράγοντες που επηρεάζουν γενικά την υγεία μας, επομένως και την υγεία των μαλλιών.

Η λάμψη στα μαλλιά είναι ένδειξη υγείας, ευεξίας και δύναμης. Τα μαλλιά μας μπορούν να αποκτήσουν λάμψη, να φωτίσουν το πρόσωπό μας και να ανεβάσουν την αυτοπεποίθησή μας.

1. Φυσικά προϊόντα στο λούσιμο

Το μαστιχέλαιο περιέχει ουρσολικό οξύ που αποκαθιστά τις δομές κολλαγόνου και βοηθά στην ελαστικότητα. Το λάδι καρύδας περιέχει λαουρικό οξύ που δυναμώνει και ενυδατώνει τα μαλλιά. Η μαγιά μπύρας περιέχει ενεργά συστατικά που επαναφέρουν τη ζωντάνια, τη λάμψη και τη δύναμη που χρειάζονται τα μαλλιά σας ενώ βοηθά στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης.

Τα πανάκριβα προϊόντα που υπόσχονται λαμπερά μαλλιά δεν είναι πάντα ενδεδειγμένα για την υγεία των μαλλιών σου, μιας και πολλές φορές περιέχουν μη συμβατά με τη φυσιολογία του κεφαλιού σου χημικά πρόσθετα.

2. Μικρές αλλαγές στη διατροφή

Ναι, αν θες λαμπερά μαλλιά οι αλλαγές στη διατροφή σου μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο απ’ όσο νομίζεις. Εμπλούτισε το διαιτολόγιό σου με τα απαραίτητα λιπαρά οξέα (που θα βρεις στον σολομό, τον τόνο, τη σαρδέλα, τους ξηρούς καρπούς και το ελαιόλαδο), τρόφιμα με βιταμίνη και προ-βιταμίνη Α που ενισχύουν τα φυσικά έλαια του κεφαλιού σου (γλυκοπατάτες, καρότα, φυλλώδη λαχανικά, πράσινο τσάι κ.ά), και τρόφιμα με βιταμίνη C η οποία βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου (εσπεριδοειδή, σπανάκι κ.ά).

3. Οι μικρές καθημερινές αλλαγές κάνουν τη διαφορά

Πολλά από αυτά που κάνουμε καθημερινά, κάνουν τα μαλλιά μας πιο θαμπά και άτονα. Αλλάζοντας κάποιες συνήθειες, μπορείς πραγματικά να αλλάξεις την ποιότητα της τρίχας σου.

  • Περιόρισε ή κόψε το κάπνισμα. Το τσιγάρο μπορεί να στραγγίξει τα θρεπτικά συστατικά από τον οργανισμό σου και να κάνει νύχια και μαλλιά να δείχνουν θαμπά.
  • Άσε στην άκρη τα shimmering spays και τις λακ που είναι για γυαλάδα. Μπορεί πρόσκαιρα να αποκτάς γυαλάδα, αλλά ουσιαστικά σκληραίνουν τα μαλλιά σου, αφαιρώντας τη φυσική τους λάμψη.
  • Βάλε χλιαρό προς ζεστό νερό στο ντους σου. Το πολύ καυτό καταστρέφει την τρίχα.
  • Σκούπισε τα μαλλιά σου απαλά, στραγγίζοντάς τα καλά και τυλίγοντάς τα με την πετσέτα.
  • Χτένισέ τα χωρίς βίαιες κινήσεις, επιλέγοντας μια βούρτσα με στρογγυλεμένες άκρες ώστε παράλληλα να κάνεις ένα ευχάριστο μασάζ στο κεφάλι σου.
  • Προσπάθησε να μην ακουμπάς τον καυτό αέρα από το πιστολάκι κατευθείαν πάνω στις ρίζες σου και να μην καις τα μαλλιά σου.
  • Συμπλήρωσε τη φροντίδα σου με ένα θρεπτικό conditioner, που περιέχει έλαιο argan και δίνει λάμψη. Και μην παραλείπεις να χρησιμοποιείς ανά τακτά χρονικά διαστήματα και μια μάσκα. Η Revital hair mask αλλά και η Argan hair mask, μπορούν εξίσου να εμπλουτίσουν τα μαλλιά σου, χαρίζοντας απίστευτη λάμψη και απαλότητα.
  • Φρόντισε τις ξηρές και κατεστραμμένες τις άκρες, μην ξεχνάς ότι κουρεύοντάς τες, αποκτούν δύναμη και ενισχύουν τη λαμπερή εικόνα των μαλλιών σου.