Μιλάει ο σύντροφός σας κρυφά με την πρώην του; Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε

Μιλάει ο σύντροφός σας κρυφά με τον πρώην του;
Μιλάει ο σύντροφός σας κρυφά με τον πρώην του;

Είναι εντάξει δύο άτομα να έρχονται σε επαφή μετά τον χωρισμό τους; Λοιπόν, δεν υπάρχει σωστή απάντηση και εξαρτάται απόλυτα από άτομο σε άτομο. Αν και είμαι κάποιος που του αρέσει να ακολουθεί τον πιο παραδοσιακό τρόπο τρεξίματος αντίθετα αφού εντόπισε την πρώην του στο τοπικό deli, αυτό το άτομο με το οποίο έβγαινα πριν από μερικά χρόνια, ήταν καλύτερος φίλος με την πρώην του και μάλιστα τη συναντούσα κάθε εβδομάδα. 

TBH, αυτή η σχέση τελείωσε για έναν εντελώς διαφορετικό λόγο, αλλά ομολογώ ότι ήταν άβολο για μένα να είμαι με κάποιον που ήταν τόσο κοντά στην πρώην του. Έτσι, αν βρίσκεστε σε ένα παρόμοια φάση, δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε.

Επικοινωνήστε, μην διαφωνείτε

Καταλαβαίνω ότι είσαι πληγωμένος και στενοχωρημένος, αλλά η λογομαχία δεν πρόκειται να σε οδηγήσει πουθενά. Αντίθετα, ρωτήστε ήρεμα τον σύντροφό σας, με μη κατηγορηματικό τρόπο γιατί έχουν έρθει σε επαφή με τον πρώην τους σύντροφο. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αλλά υπάρχει πιθανότητα να υπάρχουν αρκετά αθώοι λόγοι. Εξηγήστε την πλευρά σας και πώς σας κάνει να νιώθετε.

φωτο: Shutterstock

Παρατηρήστε την αντίδραση του συντρόφου σας

Σημειώστε την αντίδραση του καλύτερου μισού σας όταν τους ρωτάτε να στείλουν μηνύματα στον πρώην τους. Είναι θυμωμένοι, σοκαρισμένοι και αμυντικοί ή είναι ήρεμοι, συγκρατημένοι και προσπαθούν να δώσουν μια γνήσια εξήγηση; Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε καλύτερα εάν πρέπει πραγματικά να ανησυχείτε για τη σχέση σας ή όχι.

Σταματήστε να το φέρνετε επάνω κάθε 5 δευτερόλεπτα

Αν και μπορεί να μην μπορείτε να αφαιρέσετε αυτό το θέμα από το μυαλό σας, το να το αναφέρετε κάθε πέντε δευτερόλεπτα στις συνομιλίες, ακόμη και παιχνιδιάρικα, δεν θα βοηθήσει την κατάστασή σας. Μπορεί απλώς να καταλήξει να εκνευρίσει τον σύντροφό σας, κάτι που τελικά θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο καυγά. 

Όχι, δεν λέω να μην αγνοήσετε το θέμα ή ότι τα συναισθήματά σας δεν μετράνε, απλά σκεφτείτε τα πράγματα και μοιραστείτε το και συζητήστε το με τον σύντροφό σας σαν ενήλικες.

Μοιραστείτε τα Συναισθήματά σας

Αισθάνεστε άνετα με τον πρώην σας να έχει καλές σχέσεις με τον σύντροφό του; Ή μήπως αυτό σας κάνει να νιώθετε άβολα; Θα ήταν σοφό να μοιραστείτε αυτό που νιώθετε με τον σύντροφό σας, αντί να το ακολουθήσετε. Η σαφής επικοινωνία είναι το κλειδί και θα σας βοηθήσει να πλοηγηθείτε στην κατάσταση.

Πάρε χρόνο

Μην καταλήξετε σε συμπεράσματα αμέσως. Αντίθετα, αφιερώστε χρόνο για να σκεφτείτε καθαρά, ακούστε τι έχει να σας πει ο σύντροφός σας και μόνο τότε αποφασίστε τι θέλετε να κάνετε. Εάν δεν θέλετε ο σύντροφός σας να συνεχίσει να μιλά με τον προηγούμενο εραστή του, απλά πείτε το ξεκάθαρα!