Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους. Φωτιά δίπλα από την αποθήκη ελαστικών που έκαψαν οι Ρομά στον Ασπρόπυργο

φωτο αρχειου

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους.

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Παρασκευής (9/12) στην Πυροσβεστική για την περιοχή του Ασπροπύργου μετά από φωτιά σε εργοστάσιο με πολυεστερικά στη λεωφόρο Νάτο, ακριβώς δίπλα στην αποθήκη ελαστικών που έκαψαν προχθές οι Ρομά.

Δεν έχει διευκρινιστεί εάν εμπλέκονται Ρομά και σε αυτή την πυρκαγιά.

Λόγω της καύσιμης ύλης, μάλιστα, εστάλη και μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής για να προστατευτούν από τον επικίνδυνο καπνό.

318671536_552167789637488_5935815193237657785_n

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα

aspropyrgos_fwtia___2_
aspropyrgos_fwtia___3_
aspropyrgos_fwtia___4_
aspropyrgos_fwtia___5_
aspropyrgos_fwtia___1_

Αλγεινή εντύπωση πάντως έχει προκαλέσει στους πολίτες η στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στους Ρομά από προχθές έχουν παραδώσει στις φλόγες πολλές περιοχές της Ελλάδας και καταστρέφουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία!

Οι Ρομά έχουν κάψει περιουσίες και υποδομές, έχουν βομβαρδίσει με εκατοντάδες μολότοφ κινητούς και ακίνητους «στόχους», έχουν πυροβολήσει αστυνομικούς, έχουν αποκλείσει εθνικές οδούς και μεγάλους δρόμους όπως η Μεσογείων και η κυβέρνηση έδωσε εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις να μην συλλάβουν κανέναν και απλώς να… παρατηρούν!

Το ερώτημα που προκύπτει σε όλους είναι τι θα γίνονταν αν ήταν οι Τούρκοι στην θέση των Ρομά; Θα παραδινόμασταν;

Γιατί ο ελληνικός λαός να πιστεύει ότι θα αντισταθούν στους Τούρκους όταν δεν τολμούν να υπερασπιστούν τους πολίτες και τις περιουσίες τους και δεν συλλαμβάνουν τους υπαίτιους Ρομά από φόβο μήπως «γίνουν ακόμα χειρότερα τα πράγματα»;

Η ιδιότυπη ασυλία των οπλοφόρων Ρομά συνεχίζεται και η κυβέρνηση δείχνει αδύναμη να ελέγξει μία κρίση η οποία όσο μένει ανεξέλεγκτη μπορεί να λάβει χαρακτηριστικά εξέγερσης.

Συν τοις άλλοι δημιουργεί κακά προηγούμενα για το μέλλον, πως όλοι θα μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, να καταστρέφουν ότι θέλουν, να παραβιάζουν ολόκληρο τον Ποινικό Κώδικα και να μην αντιμετωπίζουν συνέπειες.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί μια απίστευτη εγκύκλιος για την διακοπή της καταδίωξης των παρανόμων που εκδόθηκε μετά την καταδίωξη και τον θάνατο του Ρομά πέρυσι στο Πέραμα:

Και ουσιαστικά με αυτή την εγκύκλιο η πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αμφισβητεί στην βάση της το δικαίωμα των αστυνομικών να πραγματοποιούν καταδιώξεις παρανόμων!

Είναι χαρακτηριστικό ότι ρίχνει το μπαλάκι σε ότι αφορά την βαρύτητα του αδικήματος των καταδιωκόμενων!

Δηλαδή να κρίνουν αν είναι σοβαρό από την στιγμή που θα λάβουν την εντολή καταδίωξης από το κέντρο κάτι που μπορεί να αφορά μεσολάβηση μερικών δευτερολέπτων!

Είναι μια αδιανόητη εγκύκλιος η οποία μόνο σε αυτή την χώρα και από τέτοιες ηγεσίες θα μπορούσε να εκδοθεί καθώς δεν υπολογίζεται με βάση αυτήν η ασφάλεια των αστυνομικών και η ανάγκη να υπερασπίσουν την ζωή τους γιατί ακόμα και στην πρόσφατη περίπτωση μπορεί “πολιτικά” να ακούγεται εντυπωσιακό ότι αστυνομικοί πυροβόλησαν 16χρονο αλλά πως θα ακούγονταν αν ο 16χρονος έπεφτε στην μηχανή των αστυνομικών που κατευθύνονταν στα πλευρά του καταδιωκόμενου αυτοκινήτου.

Δηλαδή με απλά λόγια το υπουργείο ζητά από τους αστυνομικούς την ώρα που ενημερώνονται από το κέντρο ότι πρέπει να καταδιωχθεί το κέντρο θα πρέπει να υπάρχει και ενημέρωση, πχ. “Να καταδιωχθεί Ρομά που έκλεψε 20 ευρώ βενζίνη”! αλλιώς που να ξέρει τι καταδιώκει.

Έτσι ξεκάθαρη είναι η εγκύκλιος που έχει μοιράσει η Ελληνική Αστυνομία σε όλα τα τμήματα μετά το γεγονότα στο Πέραμα με τον θάνατο ενός Ρομά μετά από καταδίωξη.

pronews.gr