Μόσχα: «Το ΝΑΤΟ για εμάς είναι εχθρός – Αν Σουηδία και Φινλανδία ενταχθούν τότε θα είναι εχθρικές χώρες»

Το ΝΑΤΟ για εμάς είναι εχθρός
Το ΝΑΤΟ για εμάς είναι εχθρός

Ο Ρώσος αναπληρωτής πρέσβης στον ΟΗΕ Ντμίτρι Πολάνσκι δήλωσε την Πέμπτη ότι η απόφαση της Φινλανδίας και της Σουηδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ θα τις μετατρέψει σε στόχους για την Ρωσία καθώς από ουδέτερες χώρες θα γίνουν εχθρικές.

«Θα αποτελούν στόχους για εμάς»

«Εάν υπάρχουν αποσπάσματα του ΝΑΤΟ σε αυτά τα εδάφη, αυτά τα εδάφη θα γίνουν στόχος – ή πιθανός στόχος – για ένα χτύπημα», πρόσθεσε ο Πολάνσκι. «Το ΝΑΤΟ είναι ένα πολύ εχθρικό μπλοκ για εμάς — είναι εχθρός και το ίδιο το ΝΑΤΟ παραδέχτηκε ότι η Ρωσία είναι ο εχθρός. Σημαίνει ότι η Φινλανδία και η Σουηδία ξαφνικά, αντί για ουδέτερες χώρες, γίνονται μέρος του εχθρού και αντιμετωπίζουν όλους τους κινδύνους».

Ο Ντμίτρι Πολάνσκι, Αναπληρωτής Πρέσβης της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, δήλωσε σε συνέντευξή του στο βρετανικό περιοδικό UnHerd ότι το Ελσίνκι και η Στοκχόλμη γνωρίζουν ότι «τη στιγμή που θα γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ θα συνεπάγονται ορισμένες κινήσεις από τη ρωσική πλευρά»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Πολάνσκι αναφέρει για το ενδεχόμενο διεύρυνσης του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, ότι η Ρωσία «είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις απειλές του ΝΑΤΟ και έχει λάβει τις απαραίτητες προφυλάξεις για αυτό».