Νέα στοιχεία για την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα

επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα
Bίντεο λίγο πριν και λίγο μετά την επίθεση με καυστικό οξύ σε βάρος 34χρονης στην Καλλιθέα, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας

Ο κύκλος των υπόπτων, οι καταγραφές από κάμερες, οι κρίσιμες καταθέσεις και τα πρόσωπα-κλειδιά. Οι επιθέσεις με καυστικά υγρά στην Ελλάδα

Εστιάζουμε το ενδιαφέρον μας στο γεγονός ότι η επίθεση με βιτριόλι εναντίον της 34χρονης ασφαλιστικής συμβούλου έγινε στην είσοδο του γραφείου της, όπου εμφανιζόταν σταθερές ώρες, κι όχι οπουδήποτε αλλού όπως στο σπίτι της στο Μοσχάτο, σε μέρη όπου σύχναζε κλπ. Αυτό μας δημιουργεί έναν συγκεκριμένο κύκλο υπόπτων.

Εξετάζουμε ακόμη το βιντεοληπτικό υλικό από γειτονικές κάμερες, ωστόσο δεν έχουμε μέχρι στιγμής σαφή εικόνα των κινήσεων της γυναίκας που έριξε το βιτριόλι και αν είχε συνεργό.

Εχουμε εξετάσει δύο άνδρες από το προσωπικό περιβάλλον της 34χρονης, προκειμένου να διαπιστώσουμε αν υπήρχαν διενέξεις, αντιζηλίες και με την εμπλοκή άλλων προσώπων. Χωρίς και πάλι να υπάρχει αποσαφήνιση. Σε σχετικές καταθέσεις υπήρξε από συγγενείς της 34χρονης και υπάρχουν ορισμένες πληροφορίες για πιθανή προστριβή με άλλη γυναίκα για προσωπικούς λόγους. Ολα αυτά όμως διερευνώνται. Ισως η εξιχνίαση της υπόθεσης να μην αργήσει…».

Σε αυτή την επισήμανση προχώρησε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που παρακολουθεί την εξέλιξη της επίθεσης με καυστικό υγρό -το πρωί της Τετάρτης- εναντίον της 34χρονης γυναίκας στη οδό Θησέως στην Καλλιθέα.


Η 34χρονη η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχασε τελικά το αριστερό της μάτι, ανέφερε ότι το υγρό αυτό της το έριξε μια μαυροντυμένη γυναίκα που φορούσε μάσκα.

Η μαυροφορεμένη γυναίκα και τα δευτερόλεπτα της φρίκης – Μάρτυρας περιγράφει: Η κοπέλα ούρλιαζε, είδα ροζ υγρό στο πρόσωπο, το ρούχο άφριζε

«Δεν μπορώ να φανταστώ ποιο άτομο θα ήθελε να μου κάνει κακό. Αυτό που θυμάμαι είναι μια γυναίκα με μαύρα ρούχα να εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά μου, την ώρα που περίμενα το ασανσέρ στο κτίριο όπου εργάζομαι και να μου πετά ένα καυστικό υγρό».

Αυτά ήταν τα μόνα λόγια, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, που είπε η 34χρονη γυναίκα σε αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, που μπόρεσαν να μιλήσουν μαζί της, για μόλις δύο λεπτά, στην ιδιωτική κλινική, στο Νέο Φάληρο, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Η άτυχη γυναίκα, που δέχθηκε την επίθεση χθες το πρωί, ενώ πήγαινε στην εταιρεία που εργάζεται στη λεωφόρο Θησέως, στο ύψος της Αγίας Ελεούσας, δεν ήταν σε θέση να πει κάτι περισσότερο στους αστυνομικούς που διερευνούν την υπόθεση, λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται.

Οι αστυνομικές έρευνες επικεντρώνονται αυτή την ώρα σε πρόσωπα του στενού φιλικού κύκλου της και στο εάν είχε δεχθεί τυχόν απειλές το τελευταίο διάστημα. Παράλληλα, εξετάζεται με μεγάλη προσοχή το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή.

Μαρτυρία σοκ: Η κοπέλα ούρλιαζε. Έτρεξα κοντά της. Είδα ροζ υγρό στο πρόσωπο
Ένας μάρτυρας που εργάζεται σε κουρείο στη γειτονιά, όπου ήταν το γραφείο που εργάζεται η άτυχη 34χρονη μίλησε στον ΣΚΑΪ για όσα είδε σχετικά με την φρικτή επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα.

«Η κοπέλα ούρλιαζε. Έτρεξα κοντά της. Είδα ροζ υγρό στο πρόσωπο, νόμιζα ότι ήταν αίματα», είπε.

Όπως περιέγραψε ο μάρτυρας η κοπέλα από μόνη της έτρεξε και πήγε στο φαρμακείο. Ζήτησε νερό και από μόνη της πήγε δίπλα σε νιπτήρα. Το υγρό έλιωνε τα ρούχα της.

«Κατευθείαν κατάλαβα τι έγινε. Έβλεπες το ρούχο να αφρίζει να κάνει τρύπες.»

Στη συνέχεια εξηγώντας πώς συνέβη το περιστατικό, ο μάρτυρας είπε: «Η κοπέλα όταν είπαμε καλημέρα προχώρησε προς τη δουλειά της.» Σε 40 με 50 δευτερόλεπτα γύρισε τρέχοντας και φωνάζοντας.

«Η κοπέλα με το που μπήκε μέσα στο φαρμακείο πήγα να τη βοηθήσω. Δεν ήθελε να μπλέξει κανένας ήθελαν να περιμένουν για ασθενοφόρο. Μου είπαν είναι μια κυρία με μάσκα στο πρόσωπο και μαύρο παντελόνι».

Τότε ο μάρτυρας, όπως ανέφερε, έτρεξε αριστερά από το γραφείο που εργαζόταν η κοπέλα αλλά είδε τρεις κυρίες που έμοιαζαν στην περιγραφή.

«Είπα σε γυναίκες να της βγάλουν τα ρούχα και έφερα μπέρτα από το κουρείο να την τυλίξουν», είπε τονίζοντας ότι η κοπέλα ήταν σε κατάσταση σοκ, απεγνωσμένα ούρλιαζε και ζητούσε βοήθεια.

Ήταν μια κοπέλα πάντα χαμογελαστή είπε, τέλος, ο μάρτυρας.