Ο 3χρονος «Αϊνστάιν» που διαβάζει και μετρά μέχρι το 100 σε 7 γλώσσες

Για τον Τέντι Χομπς, η περίοδος της καραντίνας, ήταν μια ευκαιρία να μάθει να διαβάζει. Πριν κλείσει τα τρία του χρόνια, έμαθε να μετρά μέχρι το 100 σε επτά γλώσσες, μεταξύ αυτών τα μανδαρινικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά.

Ο Τέντι, σήμερα τεσσάρων ετών, διαβάζει βιβλία του Χάρι Πότερ, όταν του επιτρέπουν οι γονείς του, ενώ φαίνεται να χαλαρώνει αναζητώντας λέξεις.

Όταν ήταν 3 ετών και 9 μηνών έγινε δεκτός στη Mensa, αφού τα κατάφερε σε ένα τεστ IQ με την ομάδα – σημειώνοντας 139 στα 160 στο τεστ Stanford Binet, εκπλήσσοντας τους γονείς του, οι οποίοι δεν είχαν ιδέα πόσο έξυπνος ήταν.

«Θέλαμε κάποιου είδους αξιολόγηση ώστε να ξέρουμε με ποιο επίπεδο θα ξεκινήσει το σχολείο», δήλωσε η μητέρα του Μπεθ. «Ο Τέντι ήταν το πρώτο μας παιδί και καθώς συνελήφθη μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης, δεν έχουμε τίποτα για να τον συγκρίνουμε».

«Μας είπαν ότι τα τρία έτη ήταν η μικρότερη ηλικία οποιουδήποτε είχαν δεχτεί στη MENSA στο Ηνωμένο Βασίλειο, αν και υπήρχε κάποιος στις ΗΠΑ ηλικίας δύο ετών», είπε η μητέρα του.

«Κάναμε ένα τεστ IQ, όπου ουσιαστικά του είπαμε ότι θα καθόταν και θα έκανε παζλ με μια κυρία για μια ώρα, και το θεώρησε το πιο υπέροχο πράγμα. Αφού το ολοκλήρωσε, μας είπαν ότι επιλέχθηκε από τον σύμβουλο παιδιών της MENSA – οπότε σκεφτήκαμε ότι μπορεί να γίνει μέλος. Ξέραμε ότι μπορούσε να κάνει πράγματα που οι συνομήλικοί του δεν μπορούσαν, αλλά δεν νομίζω ότι είχαμε συνειδητοποιήσει πόσο καλός ήταν», προσθέτει.

Η Μπεθ υποστηρίζει ότι η ιδιοφυΐα του Τέντι αποτελεί ευλογία και κατάρα, καθώς δείχνει ελάχιστο ενδιαφέρον για κάποια από τα πιο «φυσιολογικά» πράγματα που μπορεί να απολαμβάνει ένα νεαρό αγόρι, όπως τα παιχνίδια και η τηλεόραση.

«Έχει και τις προκλήσεις του, οι φίλοι μου μπορούν να πουν “Ω, πρέπει να φάμε λίγο κ-ε-ι-κ και τα παιδιά τους δεν θα καταλάβουν τι λένε, αλλά ο Τέντι θα το συλλαβίσει αμέσως και θα θέλει λίγο», αναφέρει.

Όπως περιγράφει, όταν απέκτησαν την κόρη τους, αγόρασαν στον Τέντι ένα τάμπλετ για να περνά τον χρόνο και να μπορούν να επικεντρωθούν σε αυτή. Ωστόσο, εκείνος δεν ενδιαφέρθηκε να παίζει παιχνίδια.

«Αντίθετα, του αρέσει να χρησιμοποιεί εφαρμογές για να προσπαθεί να μάθει να μετράει μέχρι το 100 στα μανδαρίνικα και σε άλλες γλώσσες». Προς το παρόν, ο Τέντι δεν έχει επίγνωση των ικανοτήτων του σε σύγκριση με άλλα παιδιά της ηλικίας του. Το ζευγάρι υπογραμμίζει ότι προσπαθεί να τον κρατήσει προσγειωμένο δεδομένης της ιδιοφυΐας του.

Με πληροφορίες The Time & DailyMail