Ο Έλον Μασκ «ρίχνει» το Starlink στην Ουκρανία; – Φοβούνται χάος στον ουκρανικό Στρατό!

Κατηγορούν τον ιδιοκτήτη της SpaceX ότι συντάσσεται με την Ρωσία

To Starlink το δορυφορικό δίκτυο που παρέχει  υπηρεσίες  internet σε παγκόσμια κλίμακα έχει «πέσει» στην Ουκρανία.

Αυτό αναφέρουν πληροφορίες του διεθνούς Τύπου κατηγορώντας τον Έλον Μασκ (ιδιοκτήτη της SpaceX) ότι «ρίχνει» το δίκτυο στην Ουκρανία για να βοηθήσει την Ρωσία!

Το Starlink δεν είναι ένας απλός πάροχος υπηρεσιών internet για την Ουκρανία.

τρατιωτική πηγή στην Ουκρανία ανέφερε:

«Το Starlink είναι το οξυγόνο μας. Εάν λέγαμε  στον Μασκ να φύγει και να πάρει το Starlink μαζί του,  ο Στρατός μας θα κατέρρεε μέσα σε ένα χάος».

Με άλλα λόγια ο ουκρανικός Στρατός στηρίζεται στο δορυφορικό διαδίκτυο του Έλον Μασκ προκειμένου να ασκεί συντονισμό, διοίκηση και έλεγχο στις δυνάμεις του.

Σύμφωνα με  Ουκρανό αξιωματούχο ο Έλον Μάσκ απέρριψε αίτημα του Κιέβου να κάνει διαθέσιμο το Starlink στην περιοχή της Κριμαίας, ενώ σύμφωνα με έναν άλλο «η Ουκρανία αντιμετωπίζει προβλήματα με το Starlink από τις 30 Σεπτεμβρίου».

Οι FT ανέφεραν απώλεια δορυφορικού internet στη νότια και ανατολική Ουκρανία.

Πηγή από το Κίεβο ανέφερε  ότι η απώλεια σύνδεσης  εξαπλώνεται με τους στρατιώτες στο μέτωπο να κυριεύονται από πανικό!

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Adam Kinzinger ανέφερε:

«Εκ των πραγμάτων το Starlink έχει “πέσει” στις περιοχές του μετώπου του πολέμου στην Ουκρανία», καλώντας τον Έλον Μάσκ να προβεί σε μια επίσημη ανακοίνωση για αυτό το θέμα «εθνικής ασφάλειας» όπως το αποκάλεσε.

Άλλες εκτιμήσεις όμως κάνουν λόγο για το αντίθετο. «Όχι δεν έχει πέσει το Starlink στην αναοτλική Ουκρανία. Απλώς η ουκρανική προέλαση ήταν τόσο ταχεία που εισήλθε σε περιοχές όπου δεν υπήρχε κάλυψη, καθώς ήταν υπό τον έλεγχο των Ρώσων.

Όποια και αν είναι η πραγματικότητα, το Starlink αντιμετωπίζει προβλήματα πάνω από την Ουκρανία και κανείς δεν γνωρίζει αυτή τη στιγμή εάν πρόκειται για κίνηση του Έλον Μασκ, εάν πρόκειται  για τυχαίο γεγονός ή εάν η απώλεια σύνδεσης οφείλεται σε ρωσικές κινήσεις.