Ο Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Κλειστά τα σχολεία στην Νέα Υόρκη μέχρι τον Σεπτέμβρη!

Κλειστά τα σχολεία

Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, ανακοίνωσε ότι τα δημόσια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η πόλη – πρόσθεσε – εργάζεται σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο, για την επαναλειτουργία των δημόσιων σχολείων, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Οι ΗΠΑ μετρούν πλέον τουλάχιστον 18.693 θανάτους και περισσότερα από 500.000 κρούσματα κορωνοϊού. Τα μισά από αυτά σημειώνονται στην Νέα Υόρκη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, επίσης, έγιναν η πρώτη χώρα στον κόσμο που ξεπέρασε τους 2.000 νεκρούς από τον νέο κορωνοϊό μέσα σε μία ημέρα, καθώς 2.108 επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες.

«Το νησί των νεκρών»

Πρόκειται, για τον χειρότερο ημερήσιο απολογισμό θυμάτων σε οποιαδήποτε χώρα στον πλανήτη αφότου ξέσπασε η πανδημία. Δεκάδες πτώματα θυμάτων του κοροναϊού, που δεν έχουν ζητηθεί από οικείους, ενταφιάζονται σ’ ένα νησί της Νέας Υόρκης που έχει ήδη από καιρό επονομασθεί «το νησί των νεκρών», ανέφεραν μέσα ενημέρωσης.

Η νήσος Χαρτ, που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του Μπρονξ, χρησιμοποιείται ως κοινός τάφος της Νέας Υόρκης από το 1869. Σημειώνεται επίσης ότι Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), η αρμόδια εποπτική αρχή των ΗΠΑ, ενέκρινε το πρώτο τεστ αίματος για την ανίχνευση προστατευτικών αντισωμάτων έναντι του νέου κοροναϊού, το οποίο δίνει αποτελέσματα μέσα σε 15 έως 20 λεπτά.