O «παλιός» ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να… φύγει: «Οι διαγραφές Κασσελάκη δεν δεσμεύουν την Επιτροπή Δεοντολογίας»

Θα επιχειρήσουν να «ακυρώσουν» τις αποφάσεις Σ.Κασσελάκη

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Κοτσακάς,  αναφερόμενος στις διαγραφές που ανακοίνωσε ο Σ.Κασσελάκης, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, ότι η απόφαση αυτή δεν δεσμεύει την Επιτροπή!

Σημείωσε πως η Επιτροπή Δεοντολογίας απολογείται μόνο στο Συνέδριο και προσέθεσε ότι αν πρόκειται να επιβληθεί αυστηρή ποινή γνωμοδοτεί το όργανο στο οποίο ανήκει ο καταγγελλόμενος.

Σε αυτό το πλαίσιο, επεσήμανε πως η «κρίση του προέδρου του κόμματος πως κάποιος είναι εκτός της γραμμής είναι αξιολογική και δεν δεσμεύει κανέναν».

Με λίγα λόγια, αυτό που εννοεί είναι ότι η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη δεν είναι δεσμευτική και βάση του καταστατικού που επικαλέστηκε και ο διαγραφείς, πρώην υπουργός Δ.Βίτσας.

«Δεν είναι δεδομένη η διαγραφή μου. Θα πρέπει να πάει στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Είναι 15 μέλη. Τα δύο τρίτα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της διαγραφής. Θα πάμε στην Κεντρική Επιτροπή και θα πρέπει να επικυρωθεί» είπε σήμερα ο Δ.Βίτσας.

Ισχύει αυτό; Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας αυτό λέει σήμερα.

Τι θα συμβεί σε ένα κόμμα όπου ο πρόεδρος του ζητάει την απομάκρυνση στελεχών τα οποία όχι μόνο δεν ακολουθούν την πολιτική του γραμμή αλλά και τον απαξιώνουν και τον αμφισβητούν καθημερινά;

Η διάσπαση θεωρείται δεδομένη αλλά με ποιους όρους θα γίνει αυτή;

Όπως και να έχει ο «παλιός» ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να μην έχει κατανοήσει πως η απήχησή του στο εκλογικό σώμα, είναι αυτή που ήταν πάντα, δηλαδή 3%.

Εάν οι αποφάσεις Σ.Κασσελάκη «ακυρωθούν» από την Επιτροπή Δεοντολογίας την οποία ακόμα ελέγχει ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ, τότε το πιθανότερο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να πορευτεί ως έχει μέχρι το συνέδριο του Φεβρουαρίου όπου θα ψηφιστεί νέα Επιτροπή.