Ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα: Το 80% των κέντρων υγείας στη Γάζα εκτός λειτουργίας – Σκληρές εικόνες

Η Παλαιστινιακή Αρχή λέει ότι το 80 τοις εκατό των κέντρων υγείας της Γάζας είναι εκτός λειτουργίας, καθώς οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το ινδονησιακό νοσοκομείο στη Ράφα εν μέσω συχνών ισραηλινών βομβαρδισμών στην περιοχή.

Ο ισραηλινός στρατός έχει πραγματοποιήσει πολλές φονικές επιθέσεις σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας.

Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν σπίτι στον προσφυγικό καταυλισμό Nuseirat στην κεντρική Γάζα, σκοτώνοντας 14 Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Στο βορρά, ισραηλινά τανκς, μπουλντόζες και τεθωρακισμένα οχήματα περικυκλώνουν ζώνες εκκένωσης και καταφύγια στη Τζαμπάλια.

Ο Αρχηγός του ΟΗΕ καταδικάζει τη δολοφονία του πρώτου ξένου μέλους του προσωπικού στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα, αφού οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν ένα αυτοκίνητο του ΟΗΕ στη Ράφα, και ζήτησε «πλήρη έρευνα».

Τουλάχιστον 35.173 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 79.061 τραυματίστηκαν στις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου. Ο αναθεωρημένος αριθμός των νεκρών στο Ισραήλ από τις επιθέσεις της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου ανέρχεται σε 1.139, με δεκάδες ανθρώπους να κρατούνται ακόμη αιχμάλωτοι.

Σώματα αθώων παλαιστινιακών παιδιών που σκοτώθηκαν εν ψυχρώ από τα ισραηλινά στρατεύματα στα κρεβάτια τους, εγκαταλελειμμένα στο Νοσοκομείο Nasser στη Rafah Gaza