Ουκρανική επίθεση στον ρωσικό πυρηνικό σταθμό του Energodar

Ουκρανική επίθεση στον ρωσικό πυρηνικό σταθμό του Energodar

Δεύτερη απόπειρα ουκρανική απόπειρα σε 24 ώρες

Μετά την χθεσινή αποτυχημένη επίθεση στον ρωσικό ναύσταθμο της Σεβαστούπολης οι Ουκρανοί επιχείρησαν με ειδικές δυνάμεις τα ξημερώματα σήμερα να επιτεθούν και να καταλάβουν ή να εγκαταστήσουν προγεφύρωμα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, στο Ενέργκονταρ μέσω του Δνείπερου από την περιοχή της Κakhovka.

Εντοπίστηκαν από τα συστήματα IR των Ρώσων που έχουν εγκατασταθεί περιμετρικά. Τα αποτελέσματα ήταν δραματικά,

Από τα 60 άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση μέσα σε ειδικά σκάφη ποτάμια εφόδου, δεν επέζησε ούτε ένας. Βλήθηκαν από αυτόματα  πυροβόλα των 57 χλστ. του νέου ΤΟΜΑ VMP B-18 και από πυροβόλα των 30 χλστ. επί τeθωρακισμένων BTR-82.

O πυρηνικός σταθμός έχει πλέον περάσει στην ιδιοκτησία της Ρωσίας μετά την ενσωμάτωση της Ζαπορίζια στην Ρωσική Ομοσπονδία.

Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι για την ασφάλεια του μεγαλύτερου πυρηνικού σταθμού της Ευρώπης. έχουν μεταφερθεί και δοκιμάστηκαν με μεγάλη επιτυχία τα νέα ρωσικά ΤΟΜΑ, VMP B-18 με το πυροβόλο των 57 χλστ. και τους αντιαρματικού πυραύλους Kornet-M, και θεωρούνται τα πλέον προηγμένα ΤΟΜΑ παγκοσμίως. Ανήκουν στην οικογένεια των οχημάτων (άρμα και ΤΟΜΠ) Armata που παρουσιάστηκαν το 2014 και ενσωματώνουν ότι πιο προηγμένο έχει η ρωσική αμυντική βιομηχανία.

Εν αναμονή των TOMA Τ-15, θα αποτελέσουν την μετάβαση από το BMP-3 που έχει χρησιμοποιηθεί ελάχιστα στην Ουκρανία (είναι ανεπτυγμένα όλα πλην, ενός Μ/Κ Λόχου. στην Λευκορωσία).

Δείτε:

To νέο ΤΟΜΑ: