Πακιστανοί ετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση σε ισραηλινό στόχο στην Ελλάδα

Τους καθοδηγούσε άλλος Πακιστανός από την Τεχεράνη

(Ανανέωση  18:20) Πακιστανοί  είναι τελικά οι συλληφθέντες που ετοίμαζαν επιθέσεις σε ισραηλινούς στόχους στην Ελλάδα, δείχνοντας μια κατάσταση διάλυσης στο αίσθημα ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών σε μια χώρα που βρίσκεται κυριολεκτικά στο έλεος του κάθε μουσουλμάνου εποίκου που επιλέγει να παραβιάσει  τα σύνορα με το «έτσι θέλω».  

Στην εξάρθρωση τρομοκρατικής ομάδας αλλοδαπών που είχαν έρθει παράνομα στη χώρα και που ετοίμαζε  επιθέσεις σε ισραηλινούς στόχους Ελλάδα προχώρησαν η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Κατά συνέπεια ο κρίσιμος ρόλος των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών στην αποκάλυψη της υπόθεσης είναι τόσο δεδομένος  όσο και καθοριστικός.

Στη βάση πληροφοριών που συνέλεξε και επεξεργάστηκε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες επιχειρήσεις στελεχών της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.

Στο πλαίσιο των συντονισμένων αυτών δράσεων των δύο Υπηρεσιών, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, από το Πακιστάν συνεργοί του τρομοκρατικού – ηγετικού στελέχους, που δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό (Τεχεράνη), ως «εγκέφαλος» του δικτύου.

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν, είχαν ως στόχο όχι μόνο να πλήξουν αθώους πολίτες, αλλά και να υπονομεύσουν το αίσθημα ασφάλειας στη χώρα, πλήττοντας ταυτόχρονα τους θεσμούς και απειλώντας τις διεθνείς σχέσεις της.

Από την ανάλυση των κατασχεθέντων πληροφοριακών και ψηφιακών δεδομένων αποκαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι τα μέλη του δικτύου:

– είχαν επιλέξει ήδη ως στόχο της επίθεσης, κτίριο ιδιαίτερης σημειολογίας, Πληροφορίες αναφέρουν ότι επρόκειτο για εστιατόριο εβραϊκών συμφερόντων στου Ψυρρή, το οποίο λειτουργούσε και ως συναγωγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο συλληφθέντες σχεδίαζαν άμεσα να προκαλέσουν τη μεγάλη έκρηξη στον εβραϊκό στόχο στο κέντρο της Αθήνας.

Από τις συνακροάσεις των κινητών τους τηλεφώνων προέκυψε επίσης ότι σχεδίαζαν και δολοφονίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο συλληφθέντες σχεδίαζαν άμεσα να προκαλέσουν τη μεγάλη έκρηξη στον εβραϊκό στόχο στο κέντρο της Αθήνας.

Από τις συνακροάσεις των κινητών τους τηλεφώνων προέκυψε επίσης ότι σχεδίαζαν και δολοφονίες.

– είχαν προβεί στην κατόπτευση του χώρου και στο σχεδιασμό της επίθεσης,
– είχαν λάβει τελικές οδηγίες για την πραγματοποίηση του πλήγματος,

– σε εφαρμογή οδηγιών αυτών αναζητούσαν και έτερα πρόσωπα για την καλύτερη δυνατή εκτέλεση της αποστολής τους.

Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, ενώ πρωινές ώρες της 28/03/2023, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.