Παραδοχή αποτυχίας και κοροϊδίας από την Μ.Παγώνη: «Δεν μιλάμε πλέον για ανοσία της αγέλης»

Παραδοχή αποτυχίας και κοροϊδίας από την Μ.Παγώνη: «Δεν μιλάμε πλέον για ανοσία της αγέλης»
Παραδοχή αποτυχίας και κοροϊδίας από την Μ.Παγώνη: «Δεν μιλάμε πλέον για ανοσία της αγέλης»

Μας κοροϊδεύει μετά από δύο χρόνια απαγορεύσεων η Μ.Παγώνη

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μίλησε για την πορεία του κορωνοϊού και εκτός των άλλων είπε ότι πλέον δεν μιλάμε για ανοσία της αγέλης, παρόλο που όλοι μας ζήσαμε περίπου δύο χρόνια γεμάτα απαγορεύσεις.

Σχολιάζοντας το χαμό με τα κρούσματα, κυρίως στις τουριστικές περιοχές, αλλά και την παντελή έλλειψη μέτρων, η οποία προήλθε από την ανεμελιά των υπευθύνων για χάρη του τουρισμού αναφέρθηκε στην  μετάλλαξη Όμικρον 5, η οποία όπως είπε η κ.Παγώνη είναι πολύ μεταδοτική και «μπορεί να μην είναι θανατηφόρα, αλλά είναι πολύ επικίνδυνη για εκείνους που έχουν υποκείμενα νοσήματα».

Σε εκείνο το σημείο είπε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ στην πρώτη παραδοχή της αποτυχίας: «Μην κοιτάτε που δεν κάνουμε ιχνηλάτηση, είναι πλέον και ευθύνη του καθενός μας να προσέχει και να μην μεταδώσει. Όταν βάζεις τον εαυτό σου και τον οργανισμό σου σε μια τέτοια περιπέτεια, δεν ξέρεις μετά τι μπορεί να συμβεί λόγω long covid. Είναι 30% αυτά τα περιστατικά».

Προέτρεψε τους νέους (σ.σ. πάλι στο στόχαστρο;) να κάνουν τεστ κορωνοϊού πριν επιστρέψουν από τις διακοπές τους και πρόσθεσε: «Οι νέοι μπορεί να περάσουν τον ιό με δύο ημέρες πυρετό, ωστόσο για ηλικιωμένα άτομα με υποκείμενα νοσήματα στα σπίτια όπου επιστρέφουν, μπορούν τα πράγματα να είναι διαφορετικά».

Σύμφωνα με την Ματίνα Παγώνη παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες μείωση 11% στις εισαγωγές στις απλές κλίνες Covid των νοσοκομείων, ενώ  «η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη καθώς στις ΜΕΘ υπάρχουν αρκετά κενά κρεβάτια».

Σε ότι αφορά το αφήγημα της ανοσίας της αγέλης το οποίο με τόση… θέρμη σέρβιραν οι επιστήμονες-τηλεοπτικοί μαϊντανοί για πάρα πολύ καιρό, η κ.Παγώνη διαπίστωσε το αυτονόητο (για τους υπόλοιπους προφανώς): «Πλέον δεν μιλάμε για ανοσία της αγέλης».

Το ερώτημα βέβαια είναι εάν από Σεπτέμβριο που θα έρθουν τα νέα εμβόλια θα βρουν πάλι ένα νέο αφήγημα για να υποχρεώσουν τον πληθυσμό να κάνει μια ακόμη δόση.

Κατά την Πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ μια πανδημία κρατά από 3 έως και 5 χρόνια και όπως σχολίασε, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν θα εμφανιστεί κάποια μετάλλαξη έκπληξη, ενώ «έριξε» στο τραπέζι και το θέμα του φθινοπώρου, αλλά και των εμβολιασμών:

«Γι’ αυτό λοιπόν, δεν μπορούμε να λέμε πράγματα τα οποία δεν γνωρίζουμε. Θα δούμε τι θα γίνει και το φθινόπωρο που γυρίζουμε όλοι, που ανοίγουν τα σχολεία, τον Οκτώβριο τα Πανεπιστήμια. Εκεί θέλει ιδιαίτερη προσοχή, και καμπάνια από την επιτροπή εμβολιασμών για τους εμβολιασμούς από το τέλος Αυγούστου και μετά».