Παραμένει ανοιχτή η κλινική «Ταξιάρχαι»: παρά τους 3 νεκρούς από κορωνοϊό και τα δεκάδες κρούσματα

Τι κι αν βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική επέμβαση για την κλινική «Ταξιάρχαι»
Τι κι αν βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική επέμβαση για την κλινική «Ταξιάρχαι»

Προφανώς δεν υπρχει λόγος διακοπής της λειτουργίας της και η κλινική συνεχίζει να παραμένει κανονικά ανοιχτή για αιμοκαθάρσεις. Τι κι αν βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική επέμβαση για την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι και ήδη 3 ασθενείς της έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό.

Όλοι ξέρουν πόσο ευάλωτοι είναι οι ασθενείς και πόσο επίπονη διαδικασία είναι η αιμοκάθαρση και σίγουρα το τελευταίο που θα τους χρειάζονταν είναι η απειλή του κορωνοϊού.

Παρά την εισαγγελική παρέμβαση, παρά το συναγερμό που προκαλούν τα κρούσματα κορωνοϊού, η κλινική “Ταξιάρχαι” έχει ανοίξει από το πρωί της Παρασκευής (24.04.2020) και κάνει στον πρώτο όροφο αιμοκαθάρσεις .

Και είναι απορίας άξιο πως η κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι λειτουργεί, έστω και για να γίνονται αιμοκαθάρσεις μόνο στον πρώτο όροφο και όχι στο ισόγειο, όπου εντοπίστηκαν τα κρούσματα. Την ώρα μάλιστα που η άλλη κλινική που βρίσκεται στο… επίκεντρο του συναγερμού, η Κασταλία, είναι κλειστή σήμερα.

Νωρίς το πρωί, νεφροπαθείς που είχαν προγραμματισμένο ραντεβού για αιμοκαθάρσεις βρέθηκαν στην κλινική στο Περιστέρι και αφού θερμομετρήθηκαν, πέρασαν στο εσωτερικό για να ανέβουν στον πρώτο όροφο.

Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του ΑΝΤ1 που βρισκόταν στο σημείο από νωρίς το πρωί, πριν από τις 07:00 δεν γινόταν θερμομέτρηση στο ισόγειο, τουλάχιστον 10 ηλικιωμένοι πέρασαν χωρίς έλεγχο ούτε και κανείς τον σταμάτησε για να μπει μέσα.

Ο διοικητικός διευθυντής της κλινικής «Ταξιάρχαι», Αλέξανδρος Κοκκινάκης, είπε πως σήμερα λειτουργεί μόνο η μονάδα τεχνητού τεφρού στον πρώτο όροφο που είναι «καθαρή», δηλαδή δεν είχε κρούσμα κορωνοϊού και πως οι θερμομετρήσεις έως τις 07:00 γίνονταν στον πρώτο όροφο και στη συνέχεια, στην είσοδο της κλινικής.

Αργότερα ο δήμος Περιστερίου βρέθηκε στο σημείο έξω από την κλινική και έκανε απολύμανση.

Κλινική «Ταξιάρχαι»: Ο ασθενής «μηδέν» είχε συμπτώματα και κυκλοφορούσε χωρίς μέτρα!

Ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη πως ο ασθενής «μηδέν» στην κλινική «Ταξιάρχαι», ο πρώτος που νόησε από κορωνοϊό, είχε επί μέρες πυρετό και κακή κλινική εικόνα, αλλά κανείς δεν το αντιλήφθηκε!

Ο άνθρωπος αυτός ήταν νεφροπαθής και πήγαινε τακτικά στην κλινική για αιμοκαθάρσεις.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο ασθενής βρέθηκε πολλές φορές στην κλινική για αιμοκάθαρση, έχοντας συμπτώματα της νόσου και κακή κλινική εικόνα, όμως, κανένας από το υγειονομικό προσωπικό δεν το αντιλήφθηκε.

Ο ασθενής επισκέφθηκε τρεις φορές τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Μ. Τρίτη, τη Μ. Πέμπτη και το Μ. Σάββατο, έχοντας υψηλό πυρετό και συμπτώματα από το αναπνευστικό.

Παρά το γεγονός ότι το πρωτόκολλο ασφαλείας για την προστασία των ασθενών και τη αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού από τον ΕΟΔΥ, προβλέπει στενό έλεγχο της υγείας των νεφροπαθών που υποβάλλονται σε περιτοναϊκή κάθαρση, τακτική θερμομέτρησή τους, αλλά και διαρκή επιφυλακή του προσωπικού για τυχόν συμπτώματα, ο ασθενής διέφυγε της ιατρικής επιτήρησης, άγνωστο για ποιο λόγο. Έτσι, δεν απομονώθηκε από την Μεγάλη Τρίτη, δηλαδή την πρώτη μέρα που βρέθηκε στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, έχοντας συμπτώματα της νόσου.

Το Μεγάλο Σάββατο, όπου πλέον ο ασθενής ήταν φοβερά καταβεβλημένος, υποβλήθηκε σε ακτινογραφία θώρακος, όπου εκεί αποκαλύφθηκε το σοβαρό πρόβλημα που είχε υποστεί στους πνεύμονές του από τη νόσο COVID-19

. Τελικά διακομίστηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε απομόνωση.Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το fornews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τους συνασθενείς του νεφροπαθείς (ομάδα από τις πιο ευάλωτες στη νόσο COVID-19 που προκαλεί ο κορωνοϊός), τρεις έχουν διακομιστεί για νοσηλεία στο νοσοκομείο αναφοράς “Αττικόν” και ακόμη δύο στο νοσοκομείο αναφοράς ΝΙΜΙΤΣ, στο οποίο λειτουργεί Μονάδα Τεχνητού Νεφρού για ασθενείς με κορωνοϊό.