Παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού λόγω κορωνοϊού!

Σουλεϊμάν Σοϊλού
Σουλεϊμάν Σοϊλού

Ο πανίσχυρος υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού στενός συνεργάτης του Ρ.Τ.Ερντογάν υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού (εκείνος που φαντασιωνόταν ότι 30.000 παράνομοι μετανάστες έμπαιναν την ημέρα στην Ελλάδα. κατά την πρόσφατη κρίση στον Εβρο) μας εξέπληξε .

Σήμερα Σουλεϊμάν Σοϊλού υπέβαλε την παραίτησή του εξ αιτίας των κακών χειρισμών του στην υπόθεση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, πυροδοτώντας, προφανώς, μια μεγάλη κυβερνητική κρίση στην γειτονική χώρα λόγω κορωνοϊού.​

Ο πανίσχυρος υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού υπέβαλε σήμερα, Κυριακή, την παραίτησή του.

«Ας με συγχωρέσουν το έθνος μου, το οποίο ουδέποτε ήθελα να βλάψω και ο πρόεδρός μας, στον οποίο θα παραμείνω πιστός για όλη μου τη ζωή. Αποχωρώ από το αξίωμα του υπουργού Εσωτερικών που είχα την τιμή να υπηρετώ», ανέφερε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού στην ανακοίνωσή του.

Η παραίτηση έρχεται δύο ημέρες μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε 31 μεγάλες πόλεις της χώρας, που είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να σπεύσουν πανικόβλητοι στα εμπορικά καταστήματα για να προλάβουν να εφοδιαστούν με προμήθειες προτού κλείσουν.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας που ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής πρόκειται να λήξει απόψε τα μεσάνυχτα.Σημειώνεται ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα αυξήθηκαν κατά 4.789 μέσα στις τελευταίες 24 ώρες και άλλοι 97 άνθρωποι πέθαναν, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 1.198, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.

Σύμφωνα με τον υπουργό, 3.446 άνθρωποι έχουν αναρρώσει ενώ διενεργήθηκαν άλλα 35.720 διαγνωστικά τεστ.

Τα κρούσματα ανέρχονται σε 56.956