Πέφτουν τα μαλλιά σου λόγω φθινοπώρου; 4 μαγικές βιταμίνες θα τους δώσουν δύναμη

Η βιταμίνη Ε είναι ένα άλλο βασικό θρεπτικό συστατικό που μπορεί να βοηθήσει όταν πρόκειται τόσο για την ανάπτυξη των μαλλιών


Υπάρχουν 4 συμπληρώματα διατροφής που σταματάνε την τριχόπτωση σύμφωνα με τους ειδικούς, οι όποιοι λένε ότι πρέπει να αρχίσουμε να παίρνουμε κάθε μέρα. Αυτά τα θαυματουργά συμπληρώματα μπορούν να μας χαρίσουν υγιή και δυνατά μαλλιά.

Αν παλεύεις και εσύ με την αραίωση των μαλλιών, και έχεις δοκιμάσει κάθε προϊόν που κυκλοφορεί για την καταπολέμηση του προβλήματος – από σαμπουάν πύκνωσης μέχρι απολεπιστικά για το τριχωτό της κεφαλής και λάδια για τα μαλλιά-, αλλά δεν βλέπεις αποτέλεσμα, σου έχουμε καλά νέα.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι ενώ τα προϊόντα που χρησιμοποιείς για τα μαλλιά σου παίζουν ρόλο στην υγεία τους, τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνει ο οργανισμός σου καθημερινά είναι εξίσου σημαντικά. Ακόμα και αν από τη διατροφή σου λείπει μια συγκεκριμένη βιταμίνη ή μέταλλο, τα συμπληρώματα αποτελούν μια εξαιρετική λύση.

Ανακαλύψαμε τα καλύτερα συμπληρώματα που προάγουν πιο πυκνές, γεμάτες μπούκλες, και έχουμε στην διάθεση μας τέσσερις επιλογές που μπορείς να λαμβάνεις καθημερινά αν θέλεις να βάλεις τέλος στην τριχόπτωση μια για πάντα.

Βιοτίνη
Οι ειδικοί σε θέματα υγείας και ομορφιάς συμφωνούν ότι ένα από τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη των μαλλιών είναι η βιταμίνη Β7, γνωστή και ως βιοτίνη. Ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους αυτή η βιταμίνη μπορεί να προωθήσει την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών είναι το γεγονός ότι βελτιώνει την κυκλοφορία μέσα στο τριχωτό της κεφαλής , η οποία βοηθά τη θρέψη στην περιοχή. Αυτή η υδατοδιαλυτή βιταμίνη βοηθά στην ενίσχυση της πρωτεϊνικής δομής των μαλλιών, βοηθώντας το σώμα να επεξεργάζεται τα αμινοξέα πιο αποτελεσματικά, ενώ μπορεί ακόμα και να βοηθήσει στην παραγωγή κερατίνης, η οποία είναι μια ζωτικής σημασίας πρωτεΐνη για τη δύναμη των μαλλιών.

Αυτή η βιταμίνη δεν βοηθά μόνο στην πρόληψη και την αναστροφή της τριχόπτωσης, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποκατάσταση των κατεστραμμένων μαλλιών και να τα κάνει πιο δυνατά από ποτέ.

Σίδηρος
Ο σίδηρος είναι άλλο ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για την ανάπτυξη των μαλλιών. Στην πραγματικότητα, ένα χαμηλό επίπεδο σιδήρου μπορεί να είναι ο λόγος που αντιμετωπίζεις απώλεια μαλλιών εξ αρχής. Ο σίδηρος είναι απαραίτητος προκειμένου να μεταφερθεί το οξυγόνο μέσω της κυκλοφορίας του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, κάθε κύτταρο χρειάζεται οξυγόνο και ορισμένες διαδικασίες, όπως η ανάπτυξη των μαλλιών, μπορεί να υποφέρουν λόγω έλλειψης οξυγόνου.

Βιταμίνη Ε
Η βιταμίνη Ε είναι ένα άλλο βασικό θρεπτικό συστατικό που μπορεί να βοηθήσει όταν πρόκειται τόσο για την ανάπτυξη των μαλλιών όσο και για τη συνολική μας υγεία. Η βιταμίνη Ε είναι γνωστή ως η βιταμίνη των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών, και για καλό λόγο. Είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να κάνει το τριχωτό της κεφαλής σας πιο υγιές. Φυσικά, όπως και με τα άλλα συμπληρώματα σε αυτή τη λίστα, είναι δυνατόν να λαμβάνεις μια ημερήσια δόση βιταμίνης Ε από την καθημερινή σου διατροφή.

Αυτό το θρεπτικό συστατικό βρίσκεται συνήθως σε φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι. Η βιταμίνη Ε είναι μία από τις πιο σημαντικές βιταμίνες για την ανάπτυξη των μαλλιών για όσους πάσχουν από αλωπεκία και μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση ενός υγιέστερου τριχωτού, τόσο όταν καταναλώνεται από το στόμα όσο και όταν εφαρμόζεται τοπικά.

Βιταμίνη C
Μπορεί να γνωρίζεις ήδη ότι το κολλαγόνο είναι μια άλλη ζωτικής σημασίας πρωτεΐνη που ενθαρρύνει την υγεία των μαλλιών και του δέρματος. Μία από τις καλύτερες βιταμίνες που μπορείς να πάρεις για να αυξήσεις την παραγωγή κολλαγόνου είναι η βιταμίνη C, η οποία, ευτυχώς, μπορεί επίσης να βοηθήσει το σώμα να απορροφήσει καλύτερα το σίδηρο. Αυτό σημαίνει ότι η λήψη ενός συμπληρώματος βιταμίνης C εκτός από το χάπι σιδήρου σας είναι μια πολύ καλή ιδέα να αντιμετωπίσουμε με την τριχόπτωση. Επιπλέον, η βιταμίνη C βοηθά να διατηρούνται υγιείς οι θύλακες των τριχών, ώστε να μπορούν να παράγουν μαλλιά που μεγαλώνουν δυνατά και λεία.

Στο τέλος της ημέρας, η ανάγκη για πιο υγιή, πιο πυκνά μαλλιά μέσω της διατροφής μας έχει να κάνει με την παροχή των κατάλληλων βιταμινών και θρεπτικών συστατικών στο σώμα μας. Ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβουμε ποια συμπληρώματα θα λειτουργήσουν καλύτερα για τον καθένα ξεχωριστά είναι να μιλήσουμε το γιατρό μας.