Πειρατεία σε ελληνόκτητο πλοίο στον Κόλπο του Ομάν

Σε εξέλιξη είναι πειρατεία στο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο St. Nikolas στα ανοιχτά του Ομάν.

Ανάμεσα στο πλήρωμα είναι και ένας Έλληνας ναυτικός

Σε εξέλιξη είναι πειρατεία στο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο St. Nikolas στα ανοιχτά του Ομάν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, μεταξύ των μελών του πληρώματος είναι και ένας Ελληνας που είναι ναυτολογημένος ως δόκιμος πλοίαρχος.

Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία ναυτικής ασφαλείας Ambrey, το δεξαμενόπλοιο με σημαία Νήσων Μάρσαλ κατευθυνόταν προς το Μπαντάρ-ε-Τζασκ στο Ιράν όταν ανοιχτά του Ομάν επιβιβάστηκαν 4-5 ένοπλοι, με στρατιωτικές στολές, οι οποίοι κάλυψαν τις κάμερες παρακολούθησης καθώς επιβιβάζονταν στο πλοίο.

Το πλοίο είχε μόλις βγει από τα στενά του Κόλπου του Ομάν, δηλαδή μεταξύ της περιοχής του Ιράν και του Κατάρ, στον Περσικό Κόλπο.

Σύμφωνα με το Associated Press, το πλοίο St. Nikolas, που παλιότερα ήταν γνωστό ως Suez Rajan, ανήκει στην ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Empire Navigation. Σε δήλωσή της στο AP, η εταιρεία, με έδρα την Αθήνα, επιβεβαίωσε ότι έχασε την επαφή με το πλοίο ενώ έκανε γνωστό ότι έχει 19 άτομα πλήρωμα (18 από τις Φιλιππίνες και ένα από την Ελλάδα), χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το συμβάν.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο, οι υποψίες έπεσαν αμέσως στο Ιράν, καθώς, όπως υπενθυμίζει το AP, το πλοίο υπό το όνομα Suez Rajan είχε βρεθεί στο επίκεντρο μιας κρίσης μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ, που οδήγησε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης να κατασχέσει φορτίο 1 εκατ. βαρελιών ιρανικού αργού πετρελαίου.