Πέντε τρόποι για να σταματήσεις ένα χειριστικό άτομο και να… του χαλάσεις τα σχέδια”

Χειριστικοί άνθρωποι

Οι χειριστικοί άνθρωποι θα κατασκευάσουν δράμα ή συναισθηματικά φορτισμένες καταστάσεις για να δημιουργήσουν έντονα συναισθήματα από εσάς και να εμποδίσουν την ικανότητά σας να σκέφτεστε καθαρά. Όταν βρίσκεστε σε ευάλωτη κατάσταση, είναι πιο εύκολο να σας χειριστούν.

Υπάρχει ένα (αλάνθαστο!) σημάδι που υποδεικνύει με απόλυτα εύστοχο τρόπο αν ένας άνθρωπος πρέπει να υπάρχει στη ζωή σου ή όχι: το πώς πραγματικά σε κάνει να νιώθεις κάθε φορά που τον συναναστρέφεσαι.


Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε χειριστικούς ανθρώπους είναι να τους αγνοήσετε ή να τους αποκόψετε από τη ζωή σας. Αλλά αν πρέπει να τα αντιμετωπίσετε λόγω δουλειάς ή επειδή είναι μέλος της οικογένειας, τότε εδώ είναι 5 τρόποι που θα τους βάλουν στη θέση τους.

Πες «όχι»
Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι που δεν θέλετε να κάνετε. Ένα χειριστικό άτομο θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει ενοχές ή συμπάθεια για να σας πιέσει να κάνετε αυτό που θέλει.

Απλά πες «όχι».

Εσείς ελέγχετε τον χρόνο και τους πόρους σας, επομένως μην αφήνετε τους άλλους να σας ενοχοποιούν για να αλλάξετε τα σχέδιά σας για να ταιριάξετε με αυτό που θέλουν ή να τους δώσετε κάτι, όταν δεν θέλετε πραγματικά να το δώσετε.

«Είμαι απασχολημένος. Ισως μπορούμε να μιλήσουμε κάποια άλλη στιγμή»
Οι χειριστές πρέπει να μπορούν να μιλήσουν μαζί σας για να κάνουν τα κόλπα τους. Αν τους αρνηθείτε την ευκαιρία να μιλήσουν μαζί σας, δεν μπορούν να σας επηρεάσουν. Εάν τους Καθυστερήσετε αρκετά, θα ψάξουν για ευκολότερη λεία.

Οι χειριστικοί άνθρωποι θα προσπαθήσουν μερικές φορές να χρησιμοποιήσουν τον εκφοβισμό για να πάρουν αυτό που θέλουν. Βάλτε όρια μαζί τους και δείξτε ότι δεν θα τρομάξετε αν σταθείτε απέναντί τους. Επίσης, είναι σημαντικό να ενημερώσετε το περιβάλλον σας- και να αποφύγετε να βρεθείτε σε ένα μέρος όπου μπορεί να σας στριμώξει ένας-προς-έναν.
«Θα σου μιλήσω όταν ηρεμήσεις»
Αυτοί οι άνθρωποι θα χρησιμοποιήσουν έντονες συναισθηματικές καταστάσεις για να κάμψουν την αντίσταση σας ή να σας μπερδέψουν για να σας κάνουν να αντιδράσετε συναισθηματικά αντί για λογικά. Όταν είσαι πολύ συναισθηματικός, είσαι ευάλωτος στη χειραγώγηση και το γνωρίζουν.
«Αυτό δεν είναι αποδεκτό»
Εάν ένα χειριστικό άτομο παραβιάζει τα όριά σας με τα λόγια ή τις πράξεις του, θα πρέπει να τον ενημερώσετε ότι δεν θα δεχτείτε εκφοβισμό ή πίεση για να του δώσετε αυτό που θέλει. Βάλτε σταθερά όρια και μείνετε σε αυτά.

Θέλουν εύκολο θήραμα – αν θέσετε και επιβάλετε όρια, θα ψάξουν αλλού.

Αγνόηση: Αν αγνοήσεις έναν χειριστικό άνθρωπο, ταρακουνάς τον κόσμο του. Αν συνηθίζεις να ανοίγεις συζήτηση με χειριστικούς ανθρώπους, θα έχεις διαπιστώσει ότι τις περισσότερες φορές, καταλήγεις να έχεις χάσει τον εαυτό σου. Να μπερδεύεσαι. Να ξεχνάς αυτό που είχες αρχικά στο μυαλό σου. Να χάνεις την καλή σου διάθεση. Οταν σταματήσεις να δίνεις την αμέριστη σου προσοχή σε έναν χειριστικό

Κανείς δεν μπορεί να ασκεί επιρροή πάνω σας χωρίς την συγκατάθεσή σας: Αν οι πρώτες σας μνήμες από τη ζωή έχουν μέσα τους χειριστικές συμπεριφορές από άτομα της οικογένειάς σας και μάθατε να πιστεύετε ότι οι άλλοι έχουν δίκιο, ότι πάντα κάτι δεν κάνετε σωστά, ότι πρέπει να δίνετε αναφορά σε ό,τι κάνετε, ήρθε η στιγμή να σπάσετε τους δεσμούς με το παρελθόν μέσω της επίγνωσης. Ποτέ δεν είναι αργά να πιστέψετε στις απεριόριστες δυνατότητές σας. Οι χειριστικοί άνθρωποι υπάρχουν στη ζωή σας γιατί εσείς τους αφήνετε το περιθώριο. Σεβαστείτε τον εαυτό σας.Μην τον κατηγορείτε. Αγαπήστε τον.