Πηγές βρετανικών υπηρεσιών: «Η Βόρειος Κορέα στέλνει εκατοντάδες χιλιάδες στρατού στην Ουκρανία»

Όρμπαν: «Η ΕΕ σχεδιάζει να στείλει “ειρηνευτική δύναμη” στην Ουκρανία»

Η Βόρειος Κορέα προχωράει σε μία κίνηση που θα αλλάξει άρδην το τοπίο της ουκρανικής σύγκρουσης καθώς θα στείλει στην Ουκρανία εκατοντάδες χιλιάδες «εθελοντές» για να πολεμήσουν στο πλευρό των Ρώσων και να «συμπληρώσουν» τις αμυντικές και επιθετικές διατάξεις των δυνάμεών τους, όπως αναφέρουν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε αντιδιαστολή με την αποκάλυψη του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν ο οποίος είπε πως η ΕΕ ετοιμάζεται να στείλει «ειρηνευτική δύναμη» στην Ουκρανία.

Η Ρωσία μέχρι σήμερα πολεμούσε μόνη της έναντι περίπου 40 χωρών οι οποίες στέλνουν συνεχώς πυρομαχικά και τεράστιες ποσότητες δυτικών οπλικών συστημάτων (αλλά και σοβιετικών) και η σύγκρουση είχε καταστεί άνιση για την Μόσχα παρά το γεγονός ότι ακόμα κατάφερνε να διαχειριστεί υπέρ της τον πόλεμο.

Μαζί όμως με τα οπλικά συστήματα έχει αποδειχτεί πως οι Δυτικοί με την μέθοδο του «μισθοφόρου» έστειλαν πολλές χιλιάδες άνδρες στα μέτωπα της Ουκρανίας, πολλοί από αυτούς ήταν στρατιωτικοί που υπέγραψαν παραιτήσεις πριν μεταβούν στο ουκρανικό έδαφος (για να μην υπάρχει επίσημη εμπλοκή των κυβερνήσεών τους).

Η Β.Κορέα πήρε την απόφαση να «ισοφαρίσει» το αριθμητικό πλεονέκτημα των Δυτικών και αποστέλλει και η ίδια χιλιάδες ανδρών με την μέθοδο του «εθελοντή».

Αξίζει να σημειωθεί πως Ρώσοι (Σοβιετικοί τότε) και Κινέζοι είχαν μεταβεί στο μέτωπο της Κορέας το 1950 και είχαν πολεμήσει και αυτοί κατά χιλιάδες ως… «εθελοντές» κατά των Αμερικανών και όλων των Δυτικών (ανάμεσά τους και των Ελλήνων).

Κάτι που οι Σοβιετικοί επανέλαβαν και στον πόλεμο του Βιετνάμ.

Oι Ρώσοι ετοιμάζουν νέα επιστράτευση για την Ουκρανία που μπορεί να αγγίξει τις 400.000.

Σημειώνεται ότι σε βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας το euroweeklynews.com ο Αυστριακός συνταγματάρχης Markus Reisner σε ερώτηση δημοσιογράφου, ποιος θα χειρίζεται τα εξελιγμένα δυτικά οπλικά συστήματα που θα παραδοθούν στην Ουκρανία και να θα μεταφερθούν ΝΑΤΟϊκοί στρατιώτες εξήγησε με απλά λόγια πως «δεν χρειάζεται να στείλουμε στρατιώτες του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, απλά βγάζω την στολή μου υπογράφω ένα συμβόλαιο με ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας και πάω στην Ουκρανία καθώς δεν είμαι πλέον μέλος των αυστριακών ενόπλων δυνάμεων αλλά ένας μισθοφόρος».

Η ερώτηση έγινε στα πλαίσια συνέντευξης στο AIES Institute. Η ομολογία του Αυστριακού συνταγματάρχη επιβεβαιώνει αυτό που από την αρχή του πολέμου είχε αναφέρει το pronews.gr ότι έχουν ήδη μεταφερθεί στρατιώτες δυτικών στρατών στην Ουκρανία οι οποίοι και χειρίζονται όλα τα δυτικά οπλικά συστήματα. Αυτό εξηγεί την άριστη χρήση τους αλλά και το πως ακόμα οι Ουκρανοί παρά τις τεράστιες απώλειες που έχουν υποστεί συνεχίζουν να είναι λειτουργικοί.