Πώς να διατηρήσετε τα λουλούδια φρέσκα σε ένα βάζο – 7 λάθη και λύσεις για να διατηρήσετε τα άνθη σας ζωντανά

Από το νερό που χρησιμοποιείτε μέχρι την τοποθέτηση του βάζου σας – αυτές οι συμβουλές θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο φροντίζετε τα λουλούδια σας. Όλοι έχουμε λόγους να αναρωτιόμαστε πώς να διατηρήσουμε φρέσκα τα λουλούδια σε ένα βάζο.

 Ισως θέλετε να παρατείνετε την εποχή της γαρδένιας για λίγο περισσότερο – ή να θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των τριαντάφυλλων σας . Όποιος κι αν είναι ο λόγος, οι λύσεις παραμένουν οι ίδιες. Και ξεκινά με την τοποθέτηση του βάζου σας (και, ίσως παραδόξως, της φρουτιέρας σας. 

Η διατήρηση της υγείας των καλύτερων φυτών εσωτερικού χώρου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: από το νερό που χρησιμοποιείτε μέχρι την τοποθέτηση του βάζου στην κουζίνα…

Πώς Να Διατηρήσετε Τα Λουλούδια Φρέσκα Σε Ένα Βάζο – 7 Λάθη Που Πρέπει Να Αποφύγετε Για Πιο Υγιή Άνθη .

Εδώ, οι κορυφαίοι ανθοπώλες μοιράζονται τα πιο συνηθισμένα λάθη που πρέπει να αποφύγετε – λύσεις – για υγιείς ανθίσεις που θα διρκέσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

1. Τοποθέτηση Λουλουδιών Δίπλα Σε Μια Φρουτιέρα

Σύμφωνα με την Interflora η φρουτιέρα σας θα μπορούσε να είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους τα λουλούδια σας μαραίνονται τόσο γρήγορα. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλά φρούτα, συμπεριλαμβανομένων των μήλων, των μπανανών και των ντοματών, παράγουν όλα υψηλά επίπεδα αιθυλενίου, ένα αέριο που παρεμβαίνει στην παραγωγή αιθυλενίου στα λουλούδια. Με τη σειρά του, αυτό επιταχύνει τα σημάδια γήρανσης και μειώνει τη ζωή τους.

«Αποφύγετε να κρατάτε τα λουλούδια σας δίπλα στη φρουτιέρα», αποκάλυψε η Bethany Day από την Interflora, η οποία τονίζει ξανά τις επιδράσεις του αιθυλενίου στο φυτό σας, «Τα φρούτα απελευθερώνουν αέρια που κάνουν τα λουλούδια να ξεθωριάζουν γρήγορα. Παράξενο αλλά αληθινό!».

Εάν αγαπάτε την εμφάνιση των φρούτων και της χλωρίδας μαζί στην κουζίνα, τότε μην φοβάστε. Η διακόσμηση με αποξηραμένα λουλούδια είναι μια εξαιρετική επιλογή σε αυτόν τον χώρο, καθώς αυτά τα λουλούδια δεν θα μαραθούν με την παρουσία του αγαπημένου σας φρούτου.

2. Επιλέγοντας Το Βάζο Με Λάθος Σχήμα

Η διακόσμηση με βάζα είναι ένας τρόπος για να ανασηκώσετε τον χώρο σας και να γεμίσετε μια γωνιά με χρώμα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε να κρατάτε τα πράγματα πρακτικά καθώς και όμορφα. Εάν επιλέξετε λάθος μέγεθος ή σχήμα (ανεξάρτητα από την αισθητική τους), τα λουλούδια σας δεν θα έχουν αρκετό χώρο αναπνοής και αυτό μπορεί να περιορίσει τη διάρκεια ζωής τους. 

«Αν το βάζο είναι πολύ στενό, οι μίσχοι μπορεί να συμπιεστούν. Τα κατεστραμμένα στελέχη ισοδυναμούν με μικρή διάρκεια ζωής του αγγείου», λέει η Βίκυ. «Αν το στόμιο του αγγείου σας είναι πολύ φαρδύ, η διάταξη θα χάσει κάθε σχήμα. Μια συμβουλή είναι να διασφαλίσετε ότι τα στελέχη εφαρμόζουν όμορφα στο στόμιο του αγγείου». 

3. Ξεχνώντας Να Κόψετε Τους Μίσχους

4. Όχι Αφαίρεση Των Φύλλων

Τα λουλούδια χρησιμοποιούν τριχοειδική δράση για να φέρουν το νερό του αγγείου μέχρι τις άνθισές τους και απλώς κόβοντας τα στελέχη πιο κοντά θα τους διευκολύνει να συλλέξουν το νερό. 

Και, αν κάθονται σε έναν κουβά στα ανθοπωλεία για λίγο, μπορεί οι μίσχοι τους να έχουν υποστεί ζημιά στο κάτω μέρος – αν τους κόψετε κατά μερικές ίντσες θα δημιουργήσει ένα φρέσκο ​​άνοιγμα για να ανέβει το νερό. Κόψτε τα στελέχη υπό γωνία και κάτω από το νερό και στη συνέχεια ρίξτε τα κατευθείαν στο βάζο με νερό για καλύτερα αποτελέσματα. 

4. Όχι Αφαίρεση Των Φύλλων

Τα φύλλα που κάθονται στο νερό σαπίζουν και αυτή η σήψη θα προκαλέσει την άνθηση των βακτηρίων, τα οποία με τη σειρά τους θα βλάψουν τα άνθη με την πάροδο του χρόνου. Είναι καλύτερο να κόψετε τα φύλλα που θα καθίσουν κάτω από τη γραμμή του νερού πριν τα βάλετε στο βάζο.

«Αφαιρέστε τυχόν φύλλα από το κάτω μέρος του στελέχους πριν το βάλετε σε ένα βάζο με νερό». «Αυτό θα διατηρήσει τα λουλούδια σας να φαίνονται φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καθώς το νερό και τα θρεπτικά συστατικά δεν μπορούν να φτάσουν στα φύλλα χωρίς να φιλτραριστούν πρώτα από αυτά».

5. Χρησιμοποιώντας Λάθος Νερό

Είναι σημαντικό να αποφεύγετε τη χρήση νερού βρύσης όταν θρέφετε τα φυτά σας. Αυτό συμβαίνει επειδή το νερό της βρύσης συχνά περιέχει χλώριο που είναι κακό για τα κομμένα άνθη και τα καλύτερα αρωματικά άνθη . Ωστόσο, η διαδικασία ξεκινά ακόμα και πριν βάλετε το νερό στο βάζο. 

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε είναι ότι το βάζο σας είναι καθαρό – πλύνοντάς το με ζεστό νερό και σαπούνι πιάτων πριν το γεμίσετε θα ελαχιστοποιήσετε ξανά τα βακτήρια. Οι ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιείτε φιλτραρισμένο νερό που είναι χλιαρό και να αφήνετε το νερό να καθίσει για λίγο καθώς κόβετε τους μίσχους των λουλουδιών. Αυτό θα βοηθήσει στην απορρόφηση του νερού – και θα διατηρήσει τα λουλούδια σας φρέσκα για περισσότερο. 

Και, αν θέλετε πραγματικά να διατηρήσετε τα λουλούδια φρέσκα σε ένα βάζο για όσο το δυνατόν περισσότερο, πρέπει να αλλάζετε το νερό σχεδόν κάθε μέρα.

6. Ξεχνώντας Να Ταΐσετε Τα Λουλούδια Σας

Η τροφή λουλουδιών, που συχνά παρέχεται με ταινία στους μίσχους, δεν είναι μόνο για τη θρέψη των λουλουδιών σας – περιέχει επίσης αντιμικροβιακά συστατικά που θα εμποδίσουν την ανάπτυξη βακτηρίων για να διατηρηθεί το νερό καθαρό και κιτρικό οξύ, το οποίο βοηθά στο να γίνει το νερό όξινο. η σειρά κρατά τα λουλούδια υγιή. 

7. Βάζοντας Τα Λουλούδια Σας Στο Παράθυρο

Ένα ηλιόλουστο περβάζι ή ένα ζεστό σαλόνι μπορεί να είναι το σημείο όπου θέλετε πραγματικά να επιδείξετε τα λουλούδια σας, αλλά θα τα κάνει να αποσυντίθενται πιο γρήγορα. 

«Δεν είναι καλή ιδέα να τοποθετήσετε το μπουκέτο σας στο άμεσο ηλιακό φως ή σε μια πολύ ζεστή περιοχή του σπιτιού σας, όπως κοντά σε καλοριφέρ – σίγουρα δεν θα σας ευχαριστήσουν για αυτό», προειδοποιεί η Hannah Sanderson, η ιδρύτρια της Native Roots Flowers . Αντίθετα, προτείνει να τοποθετήσετε τα κομμένα λουλούδια σε μια δροσερή περιοχή του σπιτιού για να εξασφαλίσετε τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του βάζου.