Αρχική ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Πώς να καθαρίσετε τα ούρα του σκύλου από το χαλί σε 5...

Πώς να καθαρίσετε τα ούρα του σκύλου από το χαλί σε 5 βήματα

Πώς να καθαρίσετε τα ούρα του σκύλου από το χαλί σε 5 βήματα
Πώς να καθαρίσετε τα ούρα του σκύλου από το χαλί σε 5 βήματα

Τα ούρα σκύλου και γάτας μπορούν να δημιουργήσουν μόνιμους λεκέδες και οσμές σε χαλιά, ταπετσαρίες και δάπεδα από σκληρό ξύλο. Μάθετε πώς να καθαρίζετε την ούρηση σκύλου από το χαλί χωρίς να προσλαμβάνετε υπηρεσία καθαρισμού ή επαγγελματία καθαριστή χαλιών με αυτές τις συμβουλές .

3 προϊόντα καθαρισμού που θα σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε το κατούρημα του σκύλου από τα χαλιά

Η συνεργασία με αποτελεσματικές, ασφαλείς για τα κατοικίδια λύσεις καθαρισμού θα σας βοηθήσει να περιποιηθείτε τη λερωμένη περιοχή. Υπάρχουν πολλά προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε τα ουρα του σκύλου από τα χαλιά, όπως:

  1. Καθαριστικά χαλιών : Αναζητήστε ένα διάλυμα καθαρισμού χαλιών που να διαθέτει απομάκρυνση οσμών και λεκέδων. Ταμπονάρετε το διάλυμα καθαρισμού στον λεκέ από ούρα για να το περιποιηθείτε και να μειώσετε τη μυρωδιά των ούρων στις ίνες του χαλιού και στην ταπετσαρία. Μην χρησιμοποιείτε καθαριστικά με ατμό: Η θερμότητα που παράγεται από τα καθαριστικά ατμού κάνει τον λεκέ από ούρα μόνιμο και συνδέει τις πρωτεΐνες των ούρων στις ίνες του χαλιού σας.
  2. Ενζυματικά καθαριστικά : Αντιμετωπίστε τους επίμονους λεκέδες από ούρα και τη μυρωδιά των ούρων του σκύλου με ενζυματικά καθαριστικά. Αυτά τα προϊόντα διασπούν τα βακτήρια στα ούρα του σκύλου με ένζυμα για να αφήσουν το χαλί σας χωρίς μυρωδιά.
  3. Είδη καθημερινής τροφοδοσίας : Μπορεί να έχετε πολλά από τα πιο αποτελεσματικά προϊόντα για να απομακρύνετε την ούρηση του σκύλου από τα χαλιά στο σπίτι σας. Η μαγειρική σόδα , το υπεροξείδιο του υδρογόνου, το σαπούνι πιάτων και το λευκό ξύδι εξαλείφουν φυσικά τις κηλίδες και την οσμή των ούρων. Ωστόσο, μην χρησιμοποιείτε αδιάλυτο ξύδι στα ούρα των κατοικίδιων ζώων – καταστρέφει τις ίνες του χαλιού, επομένως αραιώστε το με νερό.
  4. Επίσης, παραλείψτε τη χλωρίνη: Μπορεί να λερώσει τα χαλιά και είναι επικίνδυνη για την αντιμετώπιση της ούρησης του σκύλου. Τα ούρα κατοικίδιων ζώων περιέχουν αμμωνία, η οποία δημιουργεί τοξικές αναθυμιάσεις όταν αναμιγνύεται με χλωρίνη.

Πώς να καθαρίσετε την κατούρηση του σκύλου από τα χαλιά σε 5 βήματα

Ακολουθούν συμβουλές καθαρισμού και ένας οδηγός βήμα προς βήμα που θα σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε λεκέδες και οσμές από ούρα κατοικίδιων ζώων:

  1. Αντιμετωπίστε τα αποξηραμένα ούρα με μαγειρική σόδα . Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα μαγειρικής σόδας (περίπου το ένα τέταρτο του φλιτζανιού) στον λεκέ του χαλιού για να δημιουργηθεί η μυρωδιά και οι λεκέδες από ούρα σκύλου και, στη συνέχεια, σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα για να αφαιρέσετε τη μαγειρική σόδα πριν επεξεργαστείτε την πληγείσα περιοχή με υγρά.
  2. Απορροφήστε φρέσκα ούρα . Χρησιμοποιήστε χαρτοπετσέτες για να καθαρίσετε λεκέδες από φρέσκα ούρα και καλύψτε τις πετσέτες με εφημερίδα. Ξεπλύνετε τη λεκιασμένη περιοχή με δροσερό νερό και στεγνώστε με λεκέ.
  3. Χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά . Προμηθευτείτε το προϊόν καθαρισμού σας ή φτιάξτε μια απλή λύση αραιώνοντας λευκό ξύδι με νερό. Προσθέστε μαγειρική σόδα στο διάλυμα ξιδιού για μεγαλύτερη αντοχή στην καταπολέμηση των οσμών ή δοκιμάστε υπεροξείδιο του υδρογόνου και ζεστό νερό. Ψεκάστε τη λερωμένη περιοχή με ένα μπουκάλι ψεκασμού.
  4. Αφήστε το διάλυμα σας να μουλιάσει . Αφήστε το διάλυμά σας να καθίσει για λίγα λεπτά για να απορροφήσει και να επεξεργαστεί τη λεκιασμένη περιοχή.
  5. Καθαρίστε το διάλυμα με στεγνή πετσέτα ή βρεγμένο δοχείο . Μετά από λίγα λεπτά, χρησιμοποιήστε μια καθαρή πετσέτα ή βρεγμένο δοχείο για να αφαιρέσετε το υγρό. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία όσο χρειάζεται για να αφαιρέσετε τυχόν παρατεταμένες μυρωδιές ή λεκέδες.

Συμβουλές για να αποτρέψετε τον σκύλο σας από το να κατουρήσει στα χαλιά

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων που προσπαθούν να εκπαιδεύσουν τα σκυλιά τους ώστε να αποφεύγουν να κατουρούν στα χαλιά:

  • Να είστε συνεπείς . Η εκπαίδευση σε γιογιό για κατοικίδια απαιτεί τακτική προσοχή. Με το χρόνο και τη θετική ενίσχυση, τα σκυλιά μαθαίνουν καλή συμπεριφορά.
  • Αφαιρέστε τις οσμές . Οι μυρωδιές των κατοικίδιων προσελκύουν τα σκυλιά και υποδηλώνουν ότι δεν πειράζει να κατουρήσετε ξανά εκεί. Καθαρίστε τυχόν λεκέδες ή μυρωδιές ούρων κατοικίδιων για να σπάσετε τον κύκλο.
  • Συμβουλευτείτε έναν κτηνίατρο . Μιλήστε με τον κτηνίατρό σας εάν το κατοικίδιο ζώο σας συνεχίζει να κάνει ακαταστασία παρά την τακτική εκπαίδευση. Ρωτήστε τον κτηνίατρό σας εάν τυχόν ιατρικά ζητήματα μπορεί να είναι η πηγή των προβλημάτων ούρησης του σκύλου σας.