Πώς θα κάνεις τα pancakes αφράτα όπως οι επαγγελματίες

O Neil Kleinberg pancakes
Τα pancakes είναι ένα αγαπημένο πιάτο που επιλέγουμε για το brunch μας.

Τα pancakes είναι ένα αγαπημένο πιάτο που επιλέγουμε για το brunch μας. Είτε γλυκά, είτε αλμυρά, τα pancakes είναι πάντα λαχταριστά και αφράτα.

Το brunch είναι το απόλυτο τελετουργικό των απανταχού foodies. Και καθώς τόσο καιρό ήταν αδύνατο να το απολαύσουμε στα brunchάδικα της πόλης, επιλέγουμε να τα δημιουργήσουμε στο σπίτι.

Και μπορεί στα εστιατόρια να απολαμβάνουμε fluffy, light και πεντανόστιμα pancakes, ωστόσο, στο σπίτι δυστυχώς βγαίνουν πιο flat και λιγότερο γευστικά.

Πώς μπορείς να κάνεις τα pancakes σου θεϊκά και πιο αφράτα στο σπίτι;

Κι όμως, υπάρχει τρόπος!

O Neil Kleinberg, διάσημος σεφ του θρυλικού εστιατορίου Clinton Street Baking Co., στη Νέα Υόρκη, μοιράστηκε το τρικ του για να φτιάξεις τέλεια, fluffy pancakes, στο σπίτι, σαν επαγγελματίας.

Πρώτα, κοσκινίζεις τα ξηρά υλικά ενώ στη συνέχεια, χωρίζεις τα ασπράδια από τους κρόκους. Βάζεις τους κρόκους, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο σε μια τρύπα που έχεις δημιουργήσει στη μέση των ξηρών υλικών και στη συνέχεια, τα αναμειγνύεις.

Το τρικ που θα δώσει στα pancakes σου απίθανη γεύση είναι απλό: Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάς τα ασπράδια με ένα ηλεκτρικό μίξερ ή πιρούνι μέχρι να γίνει αδιαφανές και να δημιουργήσει κορυφές. Στη συνέχεια, ρίχνεις τα ασπράδια στο μείγμα. Η διαδικασία αυτή παίρνει λιγότερα από 5 λεπτά.

Μαγείρεψέ τα σε ζεστό τηγάνι με βούτυρο και απόλαυσέ τα αμέσως. Θα γίνουν σούπερ αφράτα και μαλακά!

Πρόσθεσε σοκολάτα, φρούτα ή ξηρούς καρπούς, αν επιθυμείς!

Καλή όρεξη!