Πως θα κάνω λαγάνα

«Λαγάνα» και «λάγανον» είναι αρχαίες λέξεις που σημαίνουν «επίπεδα ψωμιά, ανεβατά ή λειψά». Δεν έχουν δηλαδή διογκωτικό παράγοντα όπως προζύμι ή μαγιά.

Η λαγάνα, αυτός ο άζυμος άρτος που φτιάχνεται στην Ελλάδα μόνο μια φορά το χρόνο, κάθε Καθαρή Δεύτερα είναι ένα ψωμί με βαθιά ιστορία μέσα στα χρόνια .

«Λαγάνα» και «λάγανον» είναι αρχαίες λέξεις που σημαίνουν «επίπεδα ψωμιά, ανεβατά ή λειψά». Δεν έχουν δηλαδή διογκωτικό παράγοντα όπως προζύμι ή μαγιά.

Με ονομασία που προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη λάγανον , σηματοδοτεί την έναρξη της νηστείας της Σαρακοστής .

Πέρα όμως από τα έθιμα και την παράδοση που το συνοδεύει ,δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από την μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού και την ικανοποίηση του χειροποίητου. Φτιάξτε λοιπόν τις δικές σας λαγάνες και απολαύστε τις!