Πόσο κοστίζει ο φωτογράφος γάμου

Απαθανατίζουμε τις ωραιότερες στιγμές τις ζωής σας. Όλα ξεκινούν και τελειώνουν εκεί. Ένα άγγιγμα, ένα βλέμμα, μία τρυφερή στιγμή
Απαθανατίζουμε τις ωραιότερες στιγμές τις ζωής σας. Όλα ξεκινούν και τελειώνουν εκεί. Ένα άγγιγμα, ένα βλέμμα, μία τρυφερή στιγμή

Για να βρεις τον κατάλληλο φωτογράφο γάμου που ταιριάζει στο στυλ και τον χαρακτήρα σας είναι πολύ σημαντικό. Πόσο κοστίζει όμως ένας επαγγελματίας φωτογράφος γάμου στην Ελλάδα; Αρχίζετε να ετοιμάζετε τον γάμο σας και αναρωτιέστε πόσο από τον προϋπολογισμό που έχετε θα διαθέσετε για τη φωτογραφία και το Βίντεο;;

Πράγματι, από το κέντρο δεξιώσεων , το νυφικό, τη διακόσμηση, αυτή την υπέροχη μέρα τίποτα δεν θα πρέπει να αφήσετε στην τύχη. Ειδικά η επένδυση που αφορά τις φωτογραφίες σας, οι οποίες θα απεικονίσουν για πολύ καιρό τις ατιγμές που μοιραστήκατε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα εκείνη την ημέρα.

Για να μην πάθετε σοκ ή να υποτιμήσετε τις τιμές των φωτογραφιών του γάμου σας, θα πρέπει να γνωρίζετε κάποια πράγματα. Αρχικά οι τιμές διαμορφώνονται όπως θα περιμένατε ανάλογα με το επίπεδο εμπειρίας τους. Αυτή η τιμή αλλάζει επίσης ανάλογα με το είδος των φωτογραφιών γάμου που θέλετε και άλλα.

Πόσο κοστίζει λοιπόν ένας φωτογράφος γάμου;

Ένας αρχάριος φωτογράφος θα χρεώσει μεταξύ 500€ – 800€, ενώ ένας ημιεπαγγελματίας θα χρεώσει 600€ – 1000€. Ένας επαγγελματίας πιθανότατα θα ξεκινά από 1300€ και μπορεί να φτάσει πάνω από 10.000 €, οι grandmaster των φωτογραφιών γάμου χρεώνουν 2000 και πάνω ανάλογα τι θα ζητησετε.

Αυτό ισχύει για τις ώρες που περνούν στο γάμο σας που είναι μεταξύ 7-10 ώρες. Το πακέτο που επιλέξατε, την εμπειρία, την σύσταση και τη συνεργασία.

Τα album συνήθως χρεώνονται ξεχωριστά και οι τιμές ποικίλουν απο 170€ – 350€

Η φωτογραφία είναι απαραίτητο κομμάτι κάθε γάμου. Άλλωστε, οι στιγμές θα περάσουν και οι φωτογραφίες είναι ο μόνος τρόπος για να ξαναζήσετε τη μέρα αυτή ξανά και ξανά. Αποτελεί επίσης ένα μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού κάθε γάμου και είναι κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν οργανώσετε για το συνολικό σας προυπολογισμό.

φωτογράφος γάμου

Ο προϋπολογισμός σας: 

Σύμφωνα με τον μέσο όρο, η φωτογραφία του γάμου σας θα κοστίσει περίπου το 10-15% του προϋπολογισμού του γάμου σας. Αυτά είναι μόνο τα βασικά. Αν θέλετε πιο δημιουργικές φωτογραφίες γάμου θα πρέπει να αυξήσετε τον προϋπολογισμό. Οι φωτογραφίες του γάμου σας είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει να επενδύσετε αν θέλετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Studio A14 – φωτογράφοι γάμου Ηράκλειο Κρήτης –

Η καλή κατανόηση των προσφορών που σας δίνουν οι επαγγελματίες θα σας γλιτώσει από πολλά. Φροντίστε να κατανοήσετε καλά τι περιλαμβάνει η προσφορά που επιλέγετε. Πόσες εικόνες λαμβάνετε; Θα είναι σε έντυπη ή ψηφιακή μορφή; Θα πάρετε άλμπουμ; Πόσες ώρες λειτουργεί το πακέτο; Θα πάρετε φυσικές ή ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες; Αυτό θα σας βοηθήσει να ξέρετε πόσα να ξοδέψετε και σε τι ακριβώς τα ξοδεύετε.

Προσέξτε, δεν τους πληρώνετε μόνο για να τραβήξουν τις φωτογραφίες σας. Πληρώνετε επίσης τον φωτογράφο για το χρόνο και την πείρα του. Οι φωτογράφοι τραβούν έναν τεράστιο αριθμό φωτογραφιών ανά γάμο και το ξεκαθάρισμα αυτών για να επιλέξουν τις καλύτερες για αποστολή στο ζευγάρι μπορεί να είναι εξαιρετικά χρονοβόρο, και αυτή είναι μόνο η αρχή της φάσης μετά την παραγωγή. Στην συνέχεια θα πρέπει να επεξεργαστούν τις εικόνες.

Υπάρχουν επίσης και άλλα έξοδα που σχετίζονται με τη λειτουργία μιας επαγγελματικής επιχείρησης φωτογραφίας, όπως ο εξοπλισμός (και αν έχετε αγοράσει ποτέ εξοπλισμό κάμερας θα ξέρετε ότι δεν είναι φθηνός!), αμοιβές για βοηθούς και δεύτερους φωτογράφους, μεταφορά, και φόροι, για να αναφέρουμε μόνο μερικά από τα πιο τυπικά επιχειρηματικά έξοδα. Το καλό είναι ότι μπορείτε να βρείτε φωτογράφους σε όλα τα διαφορετικά εύρη τιμών, ωστόσο, πρέπει να έχετε κατά νου ότι, στο τέλος της ημέρας, πληρώνετε για την ποιότητα.

Υπάρχει ανάγκη για δεύτερο φωτογράφο για τον γάμο μου;

Αυτό εξαρτάται από το μέγεθος του γάμου και τον προϋπολογισμό σας. Το να έχετε στη διάθεσή σας έναν δεύτερο φωτογράφο είναι μια εξαιρετική ιδέα, ειδικά ως εφεδρικό. Αλλά αν ο γάμος σας είναι κλειστός ή έχετε σφιχτό προϋπολογισμό, δεν τον χρειάζεστε.

Αντίστροφα, αν ο γάμος σας είναι τεράστιος χρειάζεστε όχι μόνο 2ο φωτογράφο, αλλά και βοηθούς. Θα χειριστούν τον φωτισμό, τις ρυθμίσεις, τις γωνίες. Πρέπει να απαθανατίσουν όλες τις στιγμές στο γάμο, αλλά θα κοστίσει περισσότερο. Περίπου το 35% των φωτογράφων το προσθέτουν στην αμοιβή τους, αλλά άλλοι το χρεώνουν ξεχωριστά.

Ζητηστε εδώ προσφορά

Σήμερα το Studio Α14 – Multimedia Production δραστηριοποιείται στην παραγωγή τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών διαφημίσεων, οργάνωση και παραγωγή  τηλεοπτικών εκπομπών, ντοκιμαντέρ, video clip, την κάλυψη κοινωνικών εκδηλώσεων σε φωτογραφία και βίντεο.  Tο Studio Α14 – Multimedia Production έχει ισχυρή παρουσία επιδεικνύοντας όχι μόνο μεγάλο αλλά και σημαντικό έργο σε όλους τους τομείς.