Που ψάχνουν εξοχικά στην Κρήτη οι ευρωπαίοι συνταξιούχοι

«Οι τιμές είναι ακόμη προσιτές, είναι μια καλή εποχή για αγορές στην Κρήτη», σχολίασε η κ.Αρχοντουλάκη

Αυξάνονται οι Ευρωπαίοι που θέλουν να αποκτήσουν το δικό τους εξοχικό στην Κρήτη.

«Η ζήτηση είναι ισχυρή και θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη, όταν λειτουργήσει το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι», επισημαίνει η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κτηματομεσιτών Ηρακλείου – Ανατολικής Κρήτης, Χαρά Αρχοντουλάκη.

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές είναι κυρίως Ελβετοί, Γερμανοί, Ισραηλινοί, οι περισσότεροι ζευγάρια συνταξιούχων, που αναζητούν σπίτια κοντά στη θάλασσα και διαθέτουν κατά μέσο όρο 150.000-300.000 ευρώ. Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για την Μεσαρά, το Καμηλάρι, τα Πιτσίδια, τα Μάταλα, τη Σίβα κ.α. αλλά και την περιοχή της Ιεράπετρας από το Μύρτο μέχρι
το Κουτσουνάρι.

«Οι τιμές είναι ακόμη προσιτές, είναι μια καλή εποχή για αγορές στην Κρήτη», σχολίασε η κ.Αρχοντουλάκη υπογραμμίζοντας: «Tα επόμενα χρόνια οι τιμές θα αυξηθούν, αυτή είναι η εκτίμηση που υπάρχει, γιατί θα λειτουργήσει το νέο αεροδρόμιο και αυτό σημαίνει περισσότερες πτήσεις, επιμήκυνση της σεζόν, περισσότεροι ξένοι επισκέπτες».

Αναφορικά με την εικόνα της κτηματαγοράς στην πόλη του Ηρακλείου, λέει ότι η ζήτηση για αγορά πρώτης κατοικίας παραμένει ,παραμένει όμως και η πολύ περιορισμένη προσφορά.

Οι τιμές όσον αφορά στις τιμές, είναι αυξημένες κατά 10% σε σχέση με πέρυσι. Ενδεικτικά, η τιμή για ένα καινούριο διαμέρισμα κυμαίνεται περίπου από 3.000- 4.000 ευρώ το τετραγωνικό, για ένα σπίτι 25ετίας κατοικίσιμο περίπου 2.500
ευρώ το τ.μ. για ένα παλιό σπίτι που χρειάζεται εκτεταμένες επισκευές, περίπου 1.200 ευρώ το τ.μ.