ΠτΔ Κ.Σακελλαροπούλου: «Η διασυνοριακή Θράκη ιστορικά ήταν γέφυρα συνύπαρξης πολιτισμών κι έτσι μπορεί να ξαναγίνει»!!!!!!!!!!

ΠτΔ Κ.Σακελλαροπούλου: «Η διασυνοριακή Θράκη ιστορικά ήταν γέφυρα συνύπαρξης πολιτισμών κι έτσι μπορεί να ξαναγίνει»
ΠτΔ Κ.Σακελλαροπούλου: «Η διασυνοριακή Θράκη ιστορικά ήταν γέφυρα συνύπαρξης πολιτισμών κι έτσι μπορεί να ξαναγίνει»

Σε δηλώσεις που σαφώς προκαλούν ερωτήματα ειδικά για το χρονικό σημείο το οποίο γίνονται, αναφορικά με το τι είναι η Θράκη για την Ελλάδα προχώρησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τη διάρκεια της επίσκεψή της στην Ξάνθη. 

Συγκεκριμένα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε για την Ξάνθη και τη Θράκη:

«Η γεωγραφική θέση και ο διασυνοριακός χαρακτήρας της είναι τα μεγάλα της πλεονεκτήματα.

Αν αξιοποιηθούν σωστά, η Θράκη μπορεί να αναλάβει ξανά τον ρόλο που για αιώνες διαδραμάτιζε ως πέρασμα, γέφυρα και σταθμός στη διασταύρωση σημαντικών χερσαίων και θαλάσσιων δρόμων, όπου μετακινούνταν άνθρωποι, ιδέες και εμπορεύματα και συνυπήρχαν ειρηνικά διαφορετικοί πολιτισμοί».

Σε μία περίοδο που η Τουρκία αμφισβητεί ελληνικά σύνορα, καταλαμβάνοντας ελληνικό έδαφος στον Έβρο, ετοιμάζει στρατιές με παράνομους μετανάστες και το τουρκικό προξενείο λύνει και δένει στην Κομοτηνή προσπαθώντας να «τουρκοποιήσει» τους κατοίκους της περιοχής οι δηλώσεις της Προέδρου δημιουργούν ερωτήματα.

Τι εννοεί διασυνοριακός χαρακτήρας της Θράκης; Θωρεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας πως η ελληνική Θράκη έχει κάποια σχέση, ή αποτελεί ενιαίο χώρο με κάποια άλλη Θράκη εκτός ελληνικών συνόρων; 

Και ποιοι ακριβώς «πολιτισμοί» πρέπει να συνυπάρξουν, ξανά, στην Ελληνική Θράκη; Ο ελληνικός πολιτισμός δεν αρκεί;

Επιπλέον η Θράκη τι ακριβώς «γέφυρα» ποίου πολιτισμού και ποιών ανθρώπων «πρέπει» να ξαναγίνει; 

Δεν θεωρεί τέτοιου είδους δηλώσεις είναι άκαιρες όταν η Τουρκία προσπαθώντας να υφαρπάξει τα ελληνικά εδάφη, υποστηρίζει ακριβώς αυτό, ότι δηλαδή η ελληνική & τουρκική Θράκη είναι ένας «ενιαίος χώρος» όπου κατοικούν «Τούρκοι» και στις δύο πλευρές των συνόρων; Κάτι που φυσικά απορρίπτει η Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 μιλώντας στην Ελλάδα για μια γενική «μουσουλμανική κοινότητα»;