Ρόμπερτ Κιγιοσάκι: «Θα υπάρξουν μαζικές πτωχεύσεις τραπεζών – Τα ακίνητα θα χάσουν το 70% της αξίας τους και τα γραφεία θα φιλοξενούν άστεγους»

«Όποιος είναι αισιόδοξος για την παγκόσμια οικονομία θα ξυπνήσει βίαια»

O διάσημος επενδυτής και οικονομολόγος Ρόμπερτ Κιγιοσάκι προχώρησε σε μία νέα σκοτεινή πρόβλεψη για έναν επικείμενο παγκόσμιο οικονομικό μετασχηματισμό και όσοι έχουν μια αισιόδοξη προοπτική θα ξυπνήσουν βίαια καθώς θα υπάρξουν μαζικές πτωχεύσεις τραπεζών, τα ακίνητα θα χάσουν το 70% της αξίας τους και τα γραφεία των εταιρειών θα γίνουν τα σπίτια των αστέγων!

Ο Κιγιοσάκι είπε ότι η κρίση στον τραπεζικό κλάδο δεν έχει τελειώσει και υποστήριξε πως η τράπεζα LoanDepot, με έδρα την Καλιφόρνια, είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Σημειώνεται πως η LoanDepot φέρεται να έχασε 610,40 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι παρά το μαχαίρι σε 6.100 θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τον Κιγιοσάκι, η κρίση δεν θα τελειώσει με την LoanDepot.

«Ακόμα περισσότερες τράπεζες πρόκειται να χρεοκοπήσουν. Οι φήμες λένε ότι ο γίγαντας των στεγαστικών δανείων Loan Depot είναι στο καναβάτσο. Οι περιφερειακές τράπεζες και οι εταιρείες στεγαστικών δανείων πέφτουν.

Πρόσεχε σε παρακαλώ. Δεν θα πίστευα τίποτα από αυτά που λέει ο Πρόεδρος Biden, ο πρόεδρος της Fed Powell ή η υπουργός Οικονομικών Υellen.
Σκέψου μόνος σου».

Την περασμένη εβδομάδα, ο Κιγιοσάκι προειδοποίησε για ένα επικείμενο κραχ στον τομέα των ακινήτων κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα τις δυτικές κοινωνίες λόγω της υπερβολικής αύξησης των τιμών τους τα τελευταία δύο χρόνια (κάτι που συμβαίνει και στην Ελλάδα).