«Σφαγή»: Νοσοκομεία, σπίτια χτυπήθηκαν καθώς δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιδρομές στη Ράφα

Δεκάδες νεκροί στη Ράφα – Ώρα μηδέν για τα νοσοκομεία στη Γάζα

Γάζα: Περίπου 28.000 συνολικά νεκροί- Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Ράφα

Το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στη Ράφα της νότιας Γάζας, σκοτώνοντας δεκάδες, σύμφωνα με αξιωματούχους υγείας, καθώς οι Παλαιστίνιοι προετοιμάζονται για μια μεγάλη επίθεση στην πυκνοκατοικημένη πόλη.

Περισσότεροι από 100 νεκροί και 300 τραυματίες στις σφαγές της Ράφα απόψε, πολλά από τα θύματα είναι παιδιά. Ένα Ολοκαύτωμα μεταδίδεται ζωντανά. 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι βομβαρδίζονται στη Ράφα αυτή τη στιγμή

Το πρακτορείο ειδήσεων AFP μετέδωσε ότι τα χτυπήματα σκότωσαν 52 άτομα, ενώ το Reuters ανέφερε ότι 37 σκοτώθηκαν. Και τα δύο μέσα επικαλέστηκαν αξιωματούχους υγείας στη Γάζα.

Μια σκηνή πλήρους φρίκης που δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσει ολόκληρος ο κόσμος, καθώς οι Ισραηλινοί πυροβολούν και σκοτώνουν μια Παλαιστίνια μητέρα και το μικροσκοπικό αγοράκι της στη

Τα ισραηλινά χτυπήματα έπληξαν 14 σπίτια και τρία τζαμιά στη Ράφα, σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους.

Ωστόσο, οι αραβικοί συνάδελφοι του Al Jazeera ανέφεραν ότι τουλάχιστον 63 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις επιδρομές στα τζαμιά. Δήλωση Τύπου της Χαμάς επιβεβαίωσε ότι περισσότεροι από 100 σκοτώθηκαν στην πόλη.

Ο ισραηλινός στρατός είπε επίσης ότι διέσωσε δύο αιχμαλώτους που είχε συλλάβει η Χαμάς σε μια ολονύκτια επιχείρηση στη Ράφα.

Στρατιωτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι αιχμάλωτοι, που ονομάζονται Φερνάντο Σάιμον Μάρμαν και Λούις Χαρ, ήταν σε καλή κατάσταση.

Η Χαμάς έχει προειδοποιήσει ότι μια ισραηλινή χερσαία επίθεση στη Ράφα θα «ανατινάξει» τις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των υπόλοιπων αιχμαλώτων της οργάνωσης στη Γάζα.

Τα πλήγματα στη Ράφα έρχονται καθώς το Ισραήλ ετοιμάζεται να εξαπολύσει μια μεγάλη επίθεση που οι ανθρωπιστικές οργανώσεις φοβούνται ότι θα οδηγήσει σε σημαντικές απώλειες αμάχων στην τελευταία σχετικά ασφαλή περιοχή της Γάζας.

Περίπου 1,4 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι, ή περισσότεροι από τον μισό πληθυσμό της Γάζας, έχουν συνωστιστεί στη Ράφα για να γλιτώσουν από τον ισραηλινό βομβαρδισμό, ο οποίος έχει καταστρέψει μεγάλο μέρος του υπόλοιπου θύλακα σε ερείπια.

Η Χαμάς καταδίκασε το Ισραήλ για τις επιθέσεις, λέγοντας ότι αντιπροσωπεύουν μια «διεύρυνση του εύρους των σφαγών που διαπράττει εναντίον του λαού μας».

«Η επίθεση του ναζιστικού στρατού κατοχής στην πόλη Ράφα απόψε… η οποία [έχει] στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από εκατό μάρτυρες μέχρι στιγμής, θεωρείται συνέχεια του γενοκτονικού πολέμου και των απόπειρων αναγκαστικού εκτοπισμού που διεξάγει εναντίον του παλαιστινιακού λαού μας », ανέφερε η ομάδα σε δελτίο τύπου.

Ο Νετανιάχου έχει υποσχεθεί «ασφαλή διέλευση» για τους Παλαιστίνιους στη Ράφα, αλλά η έλλειψη σαφήνειας σχετικά με τα σχέδια εκκένωσης έχει προκαλέσει φόβους ότι μπορεί να ωθηθούν στη χερσόνησο του Σινά της Αιγύπτου, πυροδοτώντας εντάσεις με το Κάιρο.

Ο Νετανιάχου είπε την Κυριακή στο Fox News ότι «υπάρχει αρκετός χώρος» βόρεια της Ράφα και «εκεί θα τους κατευθύνουμε», χωρίς να διευκρινίσει σε ποιο τμήμα της Γάζας θα ήταν ασφαλές να εκκενωθεί.

Μια τραυματισμένη Παλαιστίνια στη Ράφα απόψε φωνάζει στον κόσμο για να ακούσουν τον πόνο και το μήνυμα. «Αν όλος ο κόσμος είναι με το Ισραήλ, τότε ο Κύριός μας είναι μαζί μας».

Νεαρός κοιμάται στην αγκαλιά της μητέρας του αφού μαρτύρησε στον ισραηλινό βομβαρδισμό της πόλης της Ράφα

Τουλάχιστον 100 άνθρωποι άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους από άμεσες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον άμαχο πληθυσμό στη Ράφα απόψε και περισσότεροι από 300 έχουν τραυματιστεί. Και ο κόσμος παρακολουθεί αυτό το μακελειό χωρίς να νοιάζεται.