Σημάδια που δείχνουν ότι η ψυχή σου είναι εξαντλημένη και πώς να την επαναφορτίσεις.

Οποιαδήποτε τέχνη: χορός, συγγραφή, ζωγραφική, μουσική! Βρες έναν τρόπο να εκφραστείς και να απελευθερωθείς.

Υπάρχουν κάποιες μέρες που νιώθεις μια εσωτερική κούραση, όμως, δεν είναι το σώμα σου που είναι κουρασμένο, αλλά η ψυχή σου.

Με δυσκολία καταφέρνεις να σηκωθείς από το κρεβάτι και νιώθεις ήδη κουρασμένη, από την ώρα που ξυπνάς.Σταματάς να κάνεις πράγματα που αγαπάς και δεν έχεις όρεξη πλέον για τίποτα. Αισθάνεσαι μια αδικαιολόγητη αδυναμία, κόπωση, άγχος και ένα εσωτερικό κενό. Νιώθεις ότι κάτι λείπει από τη ζωή σου, αλλά δεν ξέρεις τι. Φοράς ένα ψεύτικο χαμόγελο, βάζεις τη μάσκα τού “όλα, μια χαρά!” και συνεχίζεις να ζεις, αλλά μέσα σου νιώθεις ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά και πρέπει να διορθωθούν.

Όλα αυτά είναι σημάδια ότι η ψυχή σου χρειάζεται επαναφόρτιση και αποκατάσταση. Αντίθετα με το σώμα σου, οι βλάβες στην ψυχή σου δεν είναι πολύ εμφανείς.

Όποτε υποφέρουμε από κάποιο σωματικό ή ψυχολογικό τραύμα, ένα κομμάτι της ψυχής μας αφήνει το σώμα μας, ώστε να επιβιώσει. Κάθε πληγή, κάθε χτύπημα, αφήνει τα σημάδια του στην ψυχή μας και η ψυχική μας δύναμη μειώνεται.

Οι ειδικοί λένε ότι αυτό που φανερώνει την ψυχική σου κατάσταση, είναι ο τρόπος που νιώθεις κάθε πρωί που σηκώνεσαι από το κρεβάτι. Όμως, υπάρχει και ένας άλλος, πιο πρακτικός τρόπος να ανακαλύψεις αν είσαι εξαντλημένη ψυχικά. Είναι ένα τεστ που δεν λειτουργεί σε όλους, αλλά δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.

Δοκίμασε αυτό το πρακτικό τεστ για να δεις να η ψυχή σου είναι εξαντλημένη.

Τρίψε τις παλάμες σου για 30 δευτερόλεπτα, ώστε να δημιουργήσεις στατικό ηλεκτρισμό.

Στη συνέχεια, άρχισε σιγά-σιγά να απομακρύνεις τα χέρια σου, μέχρις ότου δεν νιώθεις καθόλου ενέργεια ανάμεσά τους.

Αν δεν νιώθεις καθόλου ενέργεια ή η ενέργεια των χεριών σου έχει χαθεί μέχρι να φτάσουν στο άνοιγμα των ώμων σου, αυτό είναι σημάδι ότι η ενέργειά σου έχει εξαντληθεί και η ψυχή σου είναι κουρασμένη.

10 λόγοι που μας εξαντλούν ψυχικά.

  1. Δεν είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας.
  2. Δεν αγαπάμε τον εαυτό μας.
  3. Δυσκολευόμαστε να πούμε όχι.
  4. Νιώθουμε διαρκώς ότι κάτι μας λείπει.
  5. Φοβόμαστε την απόρριψη.
  6. Κάνουμε πράγματα, απλά γιατί δεν έχουμε κάτι καλύτερο να κάνουμε.
  7. Αφήνουμε το παρελθόν να μας στοιχειώνει.
  8. Σαμποτάρουμε τον εαυτό μας.
  9. Κάνουμε αχρείαστες συζητήσεις και κουτσομπολιά.
  10. Έχουμε γύρω μας ανθρώπους που δεν μας βοηθούν να βελτιωθούμε.

4 τρόποι να θεραπεύσεις την ψυχή σου.
Ξεκίνα διαλογισμό.

Ο διαλογισμός δημιουργεί μέσα σου μια γαλήνη και σου επιτρέπει να εξερευνήσεις τον εσωτερικό σου κόσμο. Θα εκπλαγείς από το πόσα πολλά πράγματα θα μάθεις για τον εαυτό σου, που δεν ήξερες πριν.

Ανακάλυψε την τέχνη.

Οποιαδήποτε τέχνη: χορός, συγγραφή, ζωγραφική, μουσική! Βρες έναν τρόπο να εκφραστείς και να απελευθερωθείς.

Αγάπησε τον εαυτό σου.

Αυτό είναι το δυσκολότερο πράγμα, αλλά και το πιο σημαντικό. Φέρσου στον εαυτό σου, όπως θα ήθελες να του φέρονται οι άλλοι. Μην αρκείσαι στη μετριότητα. Κυνήγησε το τέλειο, γιατί σου αξίζει.

Μίλα όμορφα για σένα και προς εσένα.

Να θυμάσαι ότι ο καλύτερός σου φίλος, αλλά και ο χειρότερός σου κριτής είσαι εσύ. Το να κάνεις δημιουργική κριτική στον εαυτό σου αραιά-και-πού είναι θετικό, το να τον μειώνεις, όμως, δεν είναι. Κυρίως, μην περιμένεις από τους άλλους να σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα. Ανέβασε μόνη σου τον εαυτό σου!

Με αυτά τα μικρά βήματα, μπορείς να ξεκουράσεις την ψυχή σου και να φορτίσεις ξανά τις μπαταρίες σου!

tsemperlidou.gr