Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Αιγιάλειας από την είδηση του θανάτου της 43χρονης επιχειρηματία, Μαρίτας Αγγελοπούλου.

Η αποκάλυψη, ότι o επόμενος στόχος τους ήταν η ίδια, με τη «δουλειά» να χαλά στο μεταξύ τους αλισβερίσι, προκάλεσε ανατριχίλα.

Η Μαρίτα Αγγελοπούλου βρέθηκε νεκρή το πρωί της Δευτέρας στο σπίτι της στο Αίγιο από οικείο της πρόσωπο, ενώ στο σημείο έσπευσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πρόκειται για αιφνίδια θάνατο από παθολογικά αίτια, ωστόσο απαντήσεις αναμένεται να δώσει η νεκροψία – νεκροτομή.

Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, η γνωστή επιχειρηματίας είχε μιλήσει στην εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» για τη δολοφονία του πατέρα της, Άγγελου, στις 3 Φεβρουαρίου 2011. Οι δράστες ομολόγησαν πως σκότωσαν κατ΄εντολή και επί πληρωμή.

Η αποκάλυψη, ότι o επόμενος στόχος τους ήταν η ίδια, με τη «δουλειά» να χαλά στο μεταξύ τους αλισβερίσι, προκάλεσε ανατριχίλα.

Υπήρξαν στιγμές που φοβήθηκε και για τον εαυτό της και την οικογένειά της, και αυτό γιατί «συνέβησαν συγκεκριμένα γεγονότα. Από τη στιγμή όμως που η δικαιοσύνη έκανε τη δουλειά της, νιώθω πιο ασφαλής», δήλωνε.

«Θα μπορούσα να γίνω έρμαιο αρνητικών συναισθημάτων, αλλά επέλεξα να βλέπω τα πράγματα θετικά. Δεν ήθελα να θρέψω μέσα μου την εκδίκηση και το μίσος. Εχω την ανάγκη να αγαπώ και να με αγαπούν, να χαμογελά ο κόσμος, ο περίγυρος μου και να παίρνω ενέργεια από αυτούς. Είμαι σίγουρη, ότι θα ήταν και η επιθυμία του πατέρα μου. Ηταν ο ήρωάς μου, το πρότυπό μου, ήταν ο καλύτερός μου φίλος, ο άνθρωπος που έχασα», έλεγε χαρακτηριστικά.

Μαρίτα Αγγελοπούλου: Η δολοφονία του πατέρα της

Ήταν μεσάνυχτα 3ης Φεβρουαρίου, όταν ο 59χρονος Αγγελος Αγγελόπουλος, γνωστός καθηγητής μαθηματικών και επιχειρηματίας τραυματίζεται θανάσιμα, στο γκαράζ της πολυκατοικίας, όπου διέμενε στην οδό Μελετοπούλων, στο Αίγιο.

Πυροβολείται με μονόκαννη κυνηγετική καραμπίνα που όπλισε το χέρι ενός 23χρονου. Στις 11 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, συλλαμβάνονται συνολικά τέσσερα άτομα, ηλικίας 27, 24 23 και 25 ετών για τη δολοφονία (τρεις άνδρες και μια γυναίκα σύντροφος του 27χρονου).

Ομολόγησαν το έγκλημα και υποστήριξαν πως έδρασαν υπό τις οδηγίες και τις εντολές 46χρονου, υποδεικνύοντας τον ως τον ηθικό αυτουργό της στυγερής δολοφονίας. Επρόκειτο για επιχειρηματία της Αιγιάλειας, πρώην συνέταιρο του θύματος, ο οποίος υποστήριζε πως είχαν οικονομικές διαφορές με τον Αγγελόπουλο. Αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή, όμως υπήρχαν στοιχεία που τον «έκαιγαν».

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψαν οι συλληφθέντες, ο 46χρονος προσέγγισε αρχικά τον 27χρονο «γνωστό» στις αρχές για να οργανώσει τη δολοφονία, προσφέροντας του 50.000 ευρώ. Εκείνος «στρατολόγησε» έναν 24χρονο και τον 23χρονο εκτελεστή. Ο δεύτερος υπό τον φόβο των συνεπειών της πράξης του, αρνήθηκε να συμμετάσχει. Τελικά υπέκυψε, καθώς όπως ισχυρίστηκε οι φίλοι του, του έθιξαν τον εγωισμό λέγοντας του ότι «δεν είναι άνδρας».

Κατά την προανακριτική διαδικασία έγινε γνωστό, ότι είχαν επιχειρήσει και στις αρχές Ιανουαρίου να αφαιρέσουν τη ζωή του άτυχου άνδρα.

Τον Απρίλιο του 2013, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου καταδίκασε τους τρεις εκ των κατηγορουμένων (ανάμεσα τους και ο εντολέας) σε ισόβια κάθειρξη, τον τέταρτο σε 18 χρόνια φυλάκισης και αθώωσε την 25χρονη, σύντροφο του «εγκεφάλου».