Συναγερμός στο Ζεφύρι: Θετική στον κορωνοϊό 25χρονη Ρομά – Φόβοι για νέο «Κρανίδι»

25χρονη γυναίκα Ρομά βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό
25χρονη γυναίκα Ρομά βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό

Συναγερμός έχει σημάνει στο Ζεφύρι και συγκεκριμένα στις εργατικές κατοικίες όπου μια 25χρονη γυναίκα Ρομά βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό .Φόβοι για νέο Κρανίδι ή Λάρισα στο Ζεφύρι, καθώς βρέθηκε θετικό δείγμα σε γυναίκα Ρομά.

Ο ΕΟΔΥ βρίσκεται σε επιφυλακή για νέα κρούσματα που θα δείξουν πιθανή μεγάλη διασπορά του ιού στην περιοχή.

Η οικογένεια, που διαμένει σε διαμέρισμα στις εργατικές κατοικίες τέθηκε σε καθεστώς καραντίνας για 14 μέρες. Στην γειτονιά επικρατεί αναταραχή και φόβος καθώς στις εργατικές πολυκατοικίες υπάρχουν 25 διαμερίσματα.

Η γυναίκα είχε έρθει από τη Λαμία με το 4 ετών κοριτσάκι της όπου το πήγε στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία για αιμοκάθαρση.

Η νεαρή μητέρα διαγνώσθηκε θετική στον ιό όχι όμως και το παιδί της.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Φυλής πηγαίνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ενώ με εντολή του δημάρχου έγινε απολύμανση της πολυκατοικίας αλλά και των γύρω από αυτή δρόμων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το fornews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι κάτοικοι όμως της περιοχής που στην πλειοψηφία τους είναι Ρομά, είναι σε πανικό αφού σε καμία περίπτωση όπως λένε δεν θα ήθελαν να τεθεί ολόκληρη η περιοχή σε καραντίνα, όπως έγινε σε αντίστοιχη περίπτωση στη Λάρισα.

Η μητέρα με το κοριτσάκι της το οποίο πάσχει από μεσογειακή αναιμία, φιλοξενείται στις εργατικές πολυκατοικίες στο Ζεφύρι από οικογένεια Ρομά. Το οικείο ΑΤ ελέγχει την καραντίνα της οικογένειας ανά τακτά χρονικά διαστήματα και οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου έχουν αναλάβει την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης και τροφής. Εξάλλου, ο δήμος Φυλής προχώρησε σε απολύμανση της πολυκατοικίας, της γειτονιάς, αλλά και σχεδόν ολόκληρου του οικοδομικού τετραγώνου.