Συνεχίζεται η δίκη των 7 για την σύσταση συμμορίας εμπορίας όπλων στο Τριμελές Εφετείο Χανίων

Συνεχίζεται σήμερα η εκδίκαση στο Τριμελές Εφετείο Χανίων της πολύκροτης υπόθεσης για σύσταση συμμορίας και εμπορίας όπλων 7 ατόμων.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Οκτώβριο του 2021 – Στο επίκεντρο κατάστημα με όπλα στο κέντρο των Χανίων

Συνεχίζεται σήμερα η εκδίκαση στο Τριμελές Εφετείο Χανίων της πολύκροτης υπόθεσης για σύσταση συμμορίας και εμπορίας όπλων 7 ατόμων.

Η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση μαρτύρων ύστερα από διακοπή που δόθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2022. Κατά την προηγούμενη ακροαματική διαδικασία και ύστερα από σχετικό αίτημα των συνηγόρων, το δικαστήριο αποφάσισε οι δυο κατηγορούμενοι που είχαν προφυλακιστεί να αφεθούν προσωρινά ελεύθεροι. Ωστόσο τους επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευση εξόδου από την χώρα

Η υπόθεση που είχε απασχολήσει ιδιαίτερα αποκαλύφθηκε στις 19 Οκτωβρίου 2021 όταν αστυνομικές δυνάμεις έκαναν έφοδο σε κατάστημα πώλησης όπλων στα Χανιά. Από τις αστυνομικές έρευνες υπήρχαν ενδείξεις για την εμπλοκή επτά ατόμων.

Πρόκειται για επτά Χανιώτες (δυο άντρες 58 χρονών, ένας άντρας 64 χρόνων, ένας άντρας 45 χρόνων, ένας άντρας 39 χρόνων, ένας άντρας 29 χρόνων και μια γυναίκα 56 χρόνων) οι οποίοι κατηγορούνται για τα εξής αδικήματα:

  • Παράνομη κατοχή όπλων, πυρομαχικών και ειδών υπαγομένων στο νόμο περι όπλων διακεκριμένης και κοινής, κατά συναυτουργία και κατά συρροή μεταξύ των οποίων και τροποποιημένων τοιούτων.
  • Παράνομη κατοχή κυνηγετικών όπλων κατά συναυτουργία.
  • Εγκληματική ομάδα, συμμορία.
  • Κατασκευή χωρίς άδεια κατά μονάδα.
  • Εμπορία όπλων κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.
  • Το χρονικό της υπόθεσης
  • Υπενθυμίζεται πως οι αστυνομικές αρχές των Χανίων μετά από μεγάλη επιχείρηση σε Κίσαμο, Παλαιόχωρα, Αποκόρωνα και στην πόλη των Χανίων είχαν βρει «παράνομα εργαστήρια όπλων» .

Επτά άτομα συνελήφθησαν ως μέλη του κυκλώματος, και όπως είχε ανακοινωθεί «στα τρία πλήρως εξοπλισμένα παράνομα εργαστήρια όπλων βρέθηκαν μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

31 πολεμικά όπλα,
34 πιστόλια και περίστροφα,
13.000 φυσίγγια,
14 κάννες κυνηγετικών όπλων
45 κορμοί κυνηγετικών όπλων
4 σιγαστήρες και
70 γεμιστήρες
Η επιχείρηση είχε γίνει από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, του ΤΑΕ Χανίων και της ΟΠΚΕ Χανίων.