Τα φαντάσματα της Wagner – NATO: «Χάθηκαν ξαφνικά από την Λευκορωσία» – Νέος διοικητής ο γιος του Πριγκόζιν, Πάβελ! (βίντεο)

Πριν δυο ημέρες κατέλαβαν το Ορίχοβο Βασιλίφκα ! – Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πώς μετακινήθηκαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί 20.000 άνδρες.

Είκοσι χιλιάδες (20.000) εθελοντές της Wagner μεταφέρθηκαν μυστικά από την Λευκορωσία στην Ανατολική Ουκρανία, περί το Μπάκχουτ, αλλά και βορειότερα στο Κουπιάνσκ, ενώ αρκετοί από αυτούς (περίπου τους 2.000) προτίμησαν να αναπτυχθούν σε διάφορες χώρες της Αφρικής.

Στο Κίεβο είχε προκληθεί μεγάλη ανησυχία, όταν δεκάδες χιλιάδες άνδρες της Wagner είχαν σταθμεύσει στη Λευκορωσία, για να επανεξοπλιστούν και να αποκτήσουν νέα ηγεσία μετά τον θάνατο του Γ.Πριγκόζιν.

Όπως όμως αναφέρεται στην πρόσφατη έκθεση της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, «εδώ και αρκετές μέρες, οι δορυφόροι του ΝΑΤΟ δεν μπορούν να καταγράψουν την κίνηση του προσωπικού της Βάγκνερ και του βαρέως στρατιωτικού εξοπλισμού που διαθέτουν, στους τόπους μόνιμης διαμονής τους στη Λευκορωσία».

Ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ στην Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε ότι «μια τόσο μεγάλη στρατιωτική μονάδα δεν μπορεί να αποσυρθεί κρυφά και να διασχίσει ​​κρατικά σύνορα, οπότε φέρεται απλά να είναι κάπου κρυμμένοι».

Η αλήθεια είναι, όπως είχε αποκαλύψει το pronews.gr, ότι μεταφέρθηκαν μέσα σε μία εβδομάδα, σταδιακά στις νέες τους θέσεις.

Ήδη πέτυχαν την πρώτη τους επιτυχία βόρεια του Μπάκχμουτ και μαζί με την 106η ρωσική Μεραρχία κατέλαβε την Orekhovo-Vasilevka (Ορίχοβο Βασιλίφκα), στρατηγικό κόμβο των Ουκρανών στην περιοχή καθώς  βρίσκεται προς την κατεύθυνση του Σλαβιάνσκ και του Κραματόρσκ, καταγάγοντας μεγάλη στρατιωτική νίκη.

Και με ηγέτη, τον γιο του Γ.Πριγκόζιν, τον Πάβελ: