Τα σημάδια που δείχνουν ότι έχετε πνευματική σχέση με τον σύντροφό σας

Έχετε αναρωτηθεί τι είναι αυτό που κάνει μια σχέση να ξεχωρίζει, να αντέχει στον χρόνο, να έχει αυτό που λέμε “μια βαθιά σύνδεση” ανάμεσα στους δύο;

Έχετε αναρωτηθεί τι είναι αυτό που κάνει μια σχέση να ξεχωρίζει, να αντέχει στον χρόνο, να έχει αυτό που λέμε “μια βαθιά σύνδεση” ανάμεσα στους δύο;

Εδώ είναι 14 σημάδια πως η σχέση σας με τον σύντροφό σας είναι βαθιά πνευματική και ουσιαστική για την εξέλιξη και των δυο.

1.Δεν αναλώνεστε από το πάθος σας. Το βιώνετε ενώ διατηρείτε την ατομικότητα σας καθώς γνωρίζετε πως δεν χτίζονται από αυτό οι υγιείς και ευτυχισμένες σχέσεις. Είναι μια σημαντική πτυχή της σύνδεσης σας αλλά δεν είναι αυτό που σας ενώνει.

2.Δίνετε χώρο ο ένας στον άλλον. Όταν το ένα άτομο μιλά, το άλλο ακούει. Δεν απαντά ούτε διακόπτει με μια διαφορετική παρατήρηση. Είστε εκεί για τον άλλον επειδή έχει σημασία για σας το τι σκέφτεται και τι νιώθει.

3.Και οι δύο δίνετε σημασία στην προσωπική ανάπτυξη και βλέπετε πως η σχέση σας συγκεκριμένα είναι εργαλείο που θα σας βοηθήσει να την πετύχετε.

4.Είστε πολύ άνετοι με τον άλλον, αλλά όχι με τον βαρετό και ανιαρό τρόπο. Μπορείτε να είστε ο εαυτός σας ενώ είστε μαζί και να νιώθετε άνετα με αυτό ώστε να λειτουργείτε μαζί, και αυτό είναι πολύ πιο μαγικό και εναλλακτικό.

5.Η σχέση σας προηγήθηκε μιας σημαντικής αλλαγής στην αντίληψη. Δεν είστε το ίδιο άτομο που ήσασταν όταν γνωρίσατε τον άλλον. Έχουν διευρυνθεί οι απόψεις και οι συναισθηματικές ικανότητες σας και έχουν διευκολύνει τους τρόπους με τους οποίους σκέφτεστε και νιώθετε.

6.Δίνετε περισσότερη σημασία στα συναισθήματα παρά στην λογική. Δεν μαλώνετε με την λογική όταν πρόκειται για το πώς νιώθει κάποιος. Για παράδειγμα, αν ο άλλος κάνει ένα δυσάρεστο σχόλιο δεν θα αντιδράσετε με απότομο και εκνευρισμένο τρόπο αλλά θα ακούσετε και θα προσπαθήσετε να μάθετε από αυτό.

7.Μιλάτε πολύ. Τα καλύτερα ραντεβού σας είναι σε ήσυχα και απομονωμένα μέρη όπου μπορείτε απλώς να μιλήσετε.

8.Εκτιμάτε αυτό που έχετε ενώ το έχετε. Δεν θέλετε συνεχώς περισσότερα επειδή ξέρετε ότι πραγματικά έχετε την αγάπη σας. Δεν χρειάζεστε παραπάνω χειρονομίες ή υποσχέσεις για να την αποδείξετε (αν και είναι πολύ γλυκό όταν γίνονται!).

9.Είστε ίσοι αλλά επίσης έχετε τους «ρόλους σας». Αυτοί οι ρόλοι περιέχουν το τι θέλετε και χρειάζεστε να είναι το άλλο άτομο, αλλά πιο σημαντικά, είναι φυσικοί και καθιερωμένοι. Ξέρετε ποιος είναι καλύτερος στην διαχείριση ορισμένων πτυχών της ζωής σας και τον εμπιστεύεστε.

10.Βλέπετε την σχέση ως ευκαιρία για να νιώσετε την αγάπη, όχι ως εργαλείο για να δημιουργήσετε σιγουριά. Δεν αναζητάτε αποδείξεις για την αγάπη του άλλου, δεν νιώθετε ότι απειλείστε όταν βλέπετε τον άλλον να μιλά με κάποιο άλλο άτομο, δεν χρειάζεστε καν το υποσχόμενο «για πάντα». Ξέρετε πως το ζείτε τώρα.

11.Σκέφτεστε με παρόμοιο τρόπο για τα θέματα που είναι πιο σημαντικά, συγκεκριμένα για το πώς επεξεργάζεστε τον κόσμο γύρω σας και τα θεμελιώδη συστήματα πεποιθήσεων σας.

12.Σας απαντά και σας επιβεβαιώνει όταν είστε ειλικρινείς και ο εαυτός σας. Έχετε παρατηρήσει ότι ο άλλος σας μιλά με τον καλύτερο τρόπο όταν εκφράζετε τις πιο αυθεντικές σκέψεις, συναισθήματα και απόψεις σας- δεν σημαίνει ότι όταν είστε ο αληθινός εαυτός σας πρέπει να σας ανεχτεί, είναι αυτό που θέλει.

13.Βελτιώνεστε μαζί. Μιλάτε για το πώς μπορείτε να βελτιωθείτε ή τι θέλετε να κάνετε με την καριέρα σας ή τι ελπίζετε για το μέλλον σας (ατομικά). Ο χρόνος σας μαζί σημαίνει περισσότερα από απλώς μόνο την σχέση σας. Σχετίζεται με το πώς αυτή θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε την ζωή που θέλετε.

14.Μπορείτε να διαχωρίσετε τις προσωπικές κακές σας μέρες από τις κακές στιγμές της σχέσης. Μπορείτε να μην αφήνετε τα προσωπικά σας θέματα να επηρεάζουν την σχέση σας (γι’ αυτό τον λόγο οι περισσότερες αποτυγχάνουν), αλλά αναγνωρίζετε την αξία της σύνδεσης σας πολύ για να αφήσετε τον εαυτό σας να κάνει κάτι τέτοιο και αν υπάρχει ένα πραγματικό πρόβλημα στην σχέση μπορείτε να το αναγνωρίσετε.
Μάγεια Τ.

ΠΗΓΗ